Mališani u obdaništu "Pčelica" obilježili Novi godinu (VIDEO)

Novogodišnjim praznicima najviše se raduju djeca. Najmlađi sa posebnim žarom i vjerom u Djeda mraza iščekuju darove, koje im on donosi. Djeca iz obdaništa „Pčelica“ su plesom i pjesmom ispratili još jednu godinu. Radost praznika podjelili su sa vaspitačicama i roditeljima uz bogat program u kojem su učestvovala djeca svih uzrasta
Nova godina je praznik kojem se mnogi raduju, ali najviše mališani. Stiže Djed mraz, s vrećom poklona za sve one koji su u staroj godini „bili dobri i slušali roditelje“. Pisma sa željama već su poslana, a Djed mraz je konačno svratio u njihovo obdanište. Kažu da vole Djeda mraza, ali najviše poklone koje je sa sobom donio sa Sjevernog pola.
U organizaciji Javne ustanove „Naše dijete“ u svim vrtićima i ove godine je priređena novogodišnja priredba. Tradicionalno najljepša, najveselija manifestacija okupila je veliki broj djece, koja su na poseban način podjelila novogodišnju radost.
Biće još sličnih aktivnosti. U pripremi je i maskembal za djecu, ali ovog puta će uloge biti zamijenjene. Vaspitačice su pripremile prigodne tačke, tako da će djeca uživati u priredbi vaspitačica. Poznate „Švare“ će i u ovom obdaništu upotrijebiti svoju maštu i dječija lica pretvoriti u čaroliju šara i boja.

Više pogledajte u video prilogu:
Sagovornici:
Eman, Muamer, Ema, Hamza
Indira Šehić, koordinatorica obdaništa „Pčelica“

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik