Pacijenti odlučili: UKC Tuzla najbolji u FBIH (VIDEO)

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u 2016. primjenjivane su savremene i visokosofisticirane dijagnostičke procedure, uvedene nove operatvne metode, ali i vršena kontinuirana edukacija kadra. Kao potvrdu za posvećenost i usmjerenost za dobrobit pacijenata proglašeni su za najbolju zdravstvenu ustanovu u FBiH.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla kažu da su u ovoj godini povećali broj usluga.  Uveli su nove procedure, između ostalog, na Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu, Klinici za očne bolesti kao i na Klinici za dječije bolesti.
Klinika za hirurgiju trenutno je jedina ustanova u Bosni i Hercegovini koja se bavi barijatrijskom hirurgijom patološke debljine. ARTROSKOPIJA ramena je procedura koju je u 2016. godini uvela Klinika za ortopediju i traumatologiju.

Jedan od  strateških ciljeva UKC Tuzla je napredak u razvoju transplantacijske medicine. U 2016. urađen je najveći broj transplantacija do sada. Organi su u 90 posto slučajeva transplantirani u UKC Tuzla, a 10 posto u drugim centrima.
Objekti u krugu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla egzistiraju već pola stoljeća, te je bila neophodna obnova. Pristupili su realizaciji projekta „Energetska efikasnost u BiH“ koji je implementiran u okviru projekta Svjetske banke "Energetska učinkovitost u BiH". Sprovedene mjere energetske efikasnosti rezultirale su značajnom uštedom u potrošnji energije. Uporedo s tim, na objektu Gradina urađene su brojne adaptacije i rekonstrukcije na svim klinikama objekta vlastitim novcem.

Prioritet za 2017. je uvođenje novih procedura, kadara, osavremenjavanje opreme i prostora. Za januar  je  planirano otvaranje operativnog bloka Klinike za dječije bolesti, a u povodu 8. marta, Dana žena,  planirano je otvaranje centra za dojku UKC Tuzla. Izgradnja Urgentnog centra sa javnom garažom u krugu UKC Tuzla omogućila bi bržu i efikasniju hitnu medicinsku pomoć pacijentima, a istovremeno bi se riješili i problemi oko parkiranja vozila.

Više pogledajte u video prilogu:
Sagovornik: Nešad Hotić, direktor UKC-a Tuzla

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik