Radni sastanak sa predstavnicima Univerziteta u Tuzli

Rad Univerziteta u Tuzli i planiranje kapitalnih projekata u 2017. godini bile su teme današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Tokom sastanka otvoreno je više pitanja među kojima i kadrovsko jačanje Univerziteta i prijem asistenata u radni odnos na Univerzitetu. Premijer Gutić je izrazio svoju i spremnost Vlade Tuzlanskog kantona da pomognu jačanju ove visokoškolske ustanove, s posebnim akcentom da to jačanje treba biti urađeno našim kadrovima, dokazanim stručnjacima koji su se iskazali kroz proces studiranja na Univerzitetu u Tuzli.

Također, bilo je govora o realizaciji projekta rekonstrukcije objekta u Kampusu Univerziteta, za što je Vlada već obezbijedila sredstva.

- Nadam se da ćemo uskoro početi realizaciju ovog projekta za koji smo mi već osigurali naš dio dogovorene investicije. Očekujemo da se ovih dana kompletira i procedura u okvirima Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), kako bi smo mogli započeti i konkretne radove - rekao je premijer Gutić, podcrtavši da je Vlada svojim dosadašnjim aktivnostima i ulaganjima u Kampus pokazala jasnu orijentaciju da postepeno Univerzitet u Tuzli preseli na ovu lokaciju i time zaokruži naučno-istraživačku i obrazovnu cjelinu.

- Spajanjem na sistem daljinskog zagrijavanja, obnovom objekata u Kampusu u kojima se već izvodi nastava, rekonstrukcijom objekta što planiramo sa TIKA-om, te rekonstrukcijom prilaza i ulaza u krug Kampusa, uz adaptaciju još jednog objekta koji planiramo, stvorit ćemo embrion daljeg razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli - istakao je premijer Gutić.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem sastanku su osim premijera prisustvovali ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović i ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, dok su delegaciju Univerziteta uz rektora Samira Nurića činili i v.d. prorektor za nastavu i studentska pitanja Bahrudin Šarić, šef Kabineta rektora Selma Razić, te direktor za ekonomske poslove Fuad Čergić.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik