Služba za zapošljavanje TK zadovoljna radom u prošloj godini

U Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona ističu da su program rada za prošlu godinu u potpunosti ispoštovali. Rezimirajući urađeno, direktor ove institucije, Senad Muhamedbegović, istakao je da je najznačajnije svakako smanjenje broja nezaposlenih te rekonstrukcija zgrada biroa u Gradačcu, Banovićima i Tuzli. Takođe je rečeno, da na evidenciji službe nije bilo dovoljno radne snage koju je tržište zahijevalo i koju će tražiti i dalje u ovoj godini.

U Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, u osvrtu na prošlu godinu ističu da su prvenstveno zadovoljni uspjehom u posredovanju, kao osnovnoj djelatnosti instuitucije, prilikom traženja posla. Po njihovim podacima obavljeno je ukupno 14 hiljada posredovanja a broj nezaposlenih je smanjen u odnosu na zaposlene.

-    Mi trenutno imamo preko 18 hiljada zaposlenih u 2016 godini. Što se tiče naše evidencije. prema podacima federalne porezne uprave to je prvi put da se na ovom području taj omjerzaposlenih poveća u odnosu na nezaposlene, što će reći u korist zaposlenih osoba, kazao je direktor službe, Muhamedbegović.

Zadovoljni su rekonstruckijom postojećih biroa te najavljuju nove adaptacije u preostalim zgradama Službe na području Tuzlanskog kantona.

-    Poznato vam je da je služba u 2016. godini rekonstruisala tri općinska biroa. To su općinski biroi u Gradačcu, Banovićima i Tuzli. To je izvedeno u saradnji sa konsultantskom kućom GOPA i ambasadom Švicarske koje učestvuju u našoj reformi. Nadamo se da ćemo nastaviti s tim i u ovoj godini. U suštini, mi smo zadovoljni našim radom, kazao je direktor.

U Službi za zapošljavanju Tuzlanskog kantona ističu da nisu zadovoljni kvalifikacionom strukturom radne snage. Naime, tržište je najviše tražilo stručnjake iz informacionih tehnologija kojih nije bilo u velikom broju. Takođe se nadaju da će uvođenje novog informacionog sistema, koji je već isporban u nekoliko biroa,  dati rezultate, kako bi se razdvojili aktivni tražioci posla od onih, neaktivnih.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik