Razlozi ostavke Danijele Simić (VIDEO)

Danijela Simić, ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona, podnijela je neopozivu ostavku na ovo mjesto. Informaciju su za Televiziju Tuzlanskog kantona, potvrdili u Stranci za Bosnu i Hecegovinu, koja je Simićku i imenovala na ovu ministarsku poziciju.

- Razlozi za ostavku su utemeljeni na nemogućnosti provođenja ciljeva unapređenja socijalne zaštite u TK odlukama koje ne samo što ne daju mogućnost unapređenja, nego i dodatno urušavaju sistem socijalne zaštite i prava povratnika koji su ionako na vrlo niskom nivou. Ministrica Simić ne želi biti dio jednog takvog odnosa prema korisnicima tih prava i takve njene razloge je rukovodstvo Stranke za BiH  podržalo pogotovo nakon prezentacije podataka koji to nedvosmisleno pokazuju - stoji između ostalog u saopćenju Kantonalnog odbora Stanke za BiH.

O ostavci ministrice Simić, upoznat je i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona. Napominje da o razlozima ovakve odluke nije detaljno obavješten, jer na adresu Skupštine nije stigao takav dokument.

Na pitanje da li ostavka ministrice Simić znači i izlazak Stranke za BiH iz vladajuće koalicione većine, Alić kaže da će o tome biti odlučeno da sastanku sa koalicionim partnerima.

Podsjećamo, Danijela Simić na funkciju ministrice za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona imenovana je u julu 2015. godine, nakon što su vladajuću koalciju napustili poslanici iz Demokratske fronte.  

Detaljnije u prilogu...

Govori:
Senad Alić, predsjednik Skupštine TK

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik