Osnovana Grupacija proizvođača flaširane vode TK

Pri Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla osnovana je Grupacija proizvođača flaširane vode TK. Na Osnivačkoj skupštini za predsjednika Grupacije izabrana je Mira Isović. Odbor broji 8 članova kojima je cilj zaštita domaće proizvodnje.

 Prekomjeran uvoz pitke vode problem je za domaće proizvodjače. Suočeni su i sa visokim iznosom koncesija, te bojkotom stranih trgovačkih lanaca. Sve su to razlozi zbog kojih su se u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla odlučili na formiranje Grupacija proizvođača flaširane vode TK .

„Želimo da današnjim izborom predsjednika Grupacije zajednički nastupamo na tržištu i na taj način promovišemo naše domaće vode što više i što bolje“, kazao je Suad Selimović, sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju Kantonalne privredne komore Tuzla.

Za predsjednicu Grupacije proizvođača flaširane vode TK izabrana je Mira Isović. Odbor broji osam članova, proizvođača sa područja našeg kantona, kojima je cilj zaštita domaće proizvodnje flaširane vode u čijoj su kategoriji mineralna, prirodna i stona voda.

„Gotovo da među nama nema nikog koji je iskoristio više od 20 odsto svojih kapaciteta i nema nikog onog koji se samo time bavi, kazao je prof.dr. Sabit Begić, tvorac prirodne izvorske vode „Kristal“.


Poražavajuće zvuči i podatak da ni jedan od osam proizvođača flaširane vode iz TK ne izvozi izvan BiH, iako imaju i priznanja za kvalitet. Svjesni su prepreka koje im stoje na putu boljeg plasmana njihovih proizvoda. Samo udruženi bez međusobnog sukobljavanja možemo nešto mijenjati, istakli su, članovi novoosnovane Grupacije proizvođača flaširane vode TK.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik