Veterinarski zavod TK certificiran za obavljanje mikrobiološke analize vode (VIDEO)

Podatak prema kojem BiH po glavi stanovnika raspolaže sa oko 9 hiljada kubnih metara vode, svrstava je u vodom najbogatije zemlje u regiji, sedmu u Evropi. Tržište vodom čini se kao privredna šansa, no za ozbiljniji izvoz nužno je osigurati certificirane kontrole kvalitete. U Veterinarskom zavodu Tuzlanskog kantona može se kontrolisati voda i dobiti standardi izvještaj o ispitivanjui koji je validan bilo gdje.

„Dobili smo certifikat o akreditaciji svih metoda u oblasti mikrobiologije vode. Jedina smo laboratorija u ovoj regiji koja ima akreditovane metode membranske filtracije, riječ je o pet metoda u oblasti mikrobiologije vode,“ pojašnjava Senad Hamzić, direktor Veterinarskog zavoda TK.

U Veterinarskom zavodu Tuzlanskog kantona konstantno se provode aktivnosti na poboljšanju sistema kvaliteta i na proširenju obima akreditacije.

„Od prošle godine provodili smo aktivnosti na akreditovanju metoda za kontrolu kvalitete prirodne vode, mineralne, izvorske, te vode u bazenima, odnosno, svih voda koje su bitne za zdravlje ljudi,“ navodi Iva Lamešić, rukovodilac Odjeljenja za kontrolu hrane Veterinarskog zavoda TK.

Tokom posljednjih godina u Veterinarskom zavodu TK uspostavljene su standardizovane metode kontrole zdravstvene ispravnosti hrane, uz obavljanje redovnih poslova u oblasti kontrole zaraznih bolesti životinja.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik