Delegacije Vlade i Skupštine TK, te KO SDA TK obišli mezar Sulejmana Tihića (VIDEO)

U povodu Dana nezavisnosti delegacije Vlade i Skupštine TK, te kantonalnog odbora SDA danas su u Bosanskom Šamcu položili cvijeće na mezar i odali počast bivšem članu predsjedništva BiH i predsjedniku Stranke demokratske akcije BiH, rahmetli Sulejmanu Tihiću. Ovom prilikom prisjetili su se njegovog doprinosa u izgradnji države BiH.

Lik i djelo Sulejmana Tihića ne smiju biti zaboravljeni, poruka je koju su danas uputili predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona. Sulejman Tihić je učestvovao u teškim političkim pregovorima - o ustavnim promjenama, reformi policije, državnoj imovini, istakako je premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić. U tim teškim vremenima, znao je kako da pomiri sukobljene strane i da pitanje zajedničkog života u BiH, nametne kao imperativ svima.  
Tokom agresije na BiH Sulejman Tihić je bio i zatočenik koncentracionih logora u Bosanskom Šamcu, Brčkom, Bijeljini, Batajnici u Beogradu i Sremskoj Mitrovici. Uprkos tome, bio je veliki patriota i borac za jedinstvenu BiH, zemlju svih građana, što je bila i osnova borbe građana na referendumu za nezavisnost.

Porodica Sulejmana Tihića izrazila je zahvalnost članovima KO SDA Tuzlanskog kantona, koji se sjećaju jednog od velikana bh. politike. Podsjećamo, Sulejman Tihić bio je drugi predsjednik SDA, koji je ovu stranku definirao kao narodnu stranku, otvorenu za sve građane Bosne i Hercegovine.

Odavanju počasti Sulejmanu Tihiću prisustvovali su i načelnik općine Banovići Midhat Husić, kao i predsjedavajući Vijeća i mnogobrojni vijećnici iz ove općine. Sulejman Tihić je rođen je u Bosanskom Šamcu 26. novembra 1951. godine. Bio je političar, ali iznad svega čovjek, koji je svoj život posvetio napretku BiH.

Detaljnije u video prilogu...Govore:
Bego Gutić, premijer TK
Senad Alić, predsjednik Skupštine TK
Husein Topčagić, potpredsjednik KO SDA TK

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik