Sajamskim aktivnostima jačati poduzetništvo

Kao i svake godine do sada, Vlada Tuzlanskog kantona će i ove godine biti partner u organizaciji Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS – EXPO", dogovoreno je na današnjem sastanku delegacije Vlade Tuzlanskog kantona, koju je predvodio premijer Bego Gutić sa direktorom Sajma Nedžadom Nuhanovićem.

Grapos – expo" je jedna od najvećih i najbolje organizovanih sajamskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini i kao takav sigurno je da zaslužuje pažnju i podršku Vlade Tuzlanskog kantona. S tim u vezi već je uvrštena u kalendar manifestacija od značaja za Tuzlanski kanton.

- Uzimajući u obzir da je cilj sajma GRAPOS EKSPO ostvarivanje pozitivnog utjecaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona, te samim tim ne postoji ni najmanja dilema da Vlada Tuzlanskog kantona stane iza ove poslovne manifestacije i da bude njen pokrovitelj. Ovakvi poslovni susreti su jako značajni jer su u direktnoj vezi daljnjeg razvoja poduzetništva i obrta i unapređenja našeg društva u cjelini. Poduzetnici i obrtnici su najveća snaga protiv krize i zaslužuju i znatno veću pažnju i podršku društva u cjelini - rekao je premijer Gutić, te dodao da se samo udruživanjem snaga, volje i pameti može stvarati povoljnija klima za razvoj.

Direktor Nuhanović je članove Vlade upoznao da očekuje da ovogodišnji, osmi po redu sajam „Grapos – expo" okupi više od 300 učesnika iz sedam zemalja okruženja i šest grana industrije.
- Sajam u Gračanici je već postao regionalno prepoznatljiv i o tome svjedoči interes izlagača da dođu i svoje proizvode izlože u okviru sajamskog prostora, a Vlada i resorna ministarstva su već u značajnoj mjeri pomogla organizaciju sajma kroz organizaciju i planiranje raznih sajamskih aktivnosti, poput panel diskusija, okruglih stolova i sl. - rekao je direktor Nuhanović i zahvalio se premijeru u Vladi u cjelini za podršku koju pružaju realizaciji ove sajamske manifestacije koja će ove godine biti održana od 18. do 22. aprila.

Osim premijera današnjem sastanku prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, ministar finansija Jakub Suljkanović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik