Vlada Tuzlanskog kantona bit će sponzor Specijalne olimpijade

Vlada Tuzlanskog kantona podržat će organizaciju specijalne olimpijade za osobe sa posebnim potrebama. Dogovoreno je to na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predstavnicima Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini.

Kako je danas rečeno, sve pripreme za održavanje ove manifestacije koju Udruženje organizira pod sloganom „Ne zovi me posebnim, različitost ne znači nemogućnost" su okončane, a manifestacija, koja će okupiti oko 500 učesnika iz regiona, bi se trebala održati od 4. do 7. aprila u Tuzli.

- Predviđeno je da se takmičenja održavaju u Univerzitetskoj dvorani, stadionu „Tušanj", te na bazenu u Hotelu „Tuzla", a osim sportske dimenzije ovog druženja, cijeli projekat je ima i veliku edukativnu dimenziju - rekao je ovom prilikom predsjednik organizacionog odbora manifestacije Nermin Alibašić, dodajući da je nedavno provedeno anketiranje učenika srednjih škola pokazalo poražavajuće rezultate kada je u pitanju odnos ove populacije prema osobama s posebnim potrebama.

- Vlada Tuzlanskog kantona je posebno osjetljiva kada su u pitanju osobe s posebnim potrebama, a samim tim i realizacija projekata koji imaju za cilj pomoć ovim osobama. To smo pokazali podržavajući brojne projekte usmjerene ka ovom cilju, i u okviru naših mogućnosti podržat ćemo i realizaciju Specijalne olimpijade - rekao je premijer Gutić, zahvaljujući se Udruženju studenata za realizaciju ovog projekta. Osim predsjednika Alibašića, u ime Udruženja današnjem sastanku su prisustvovali i koordinator Adin Alić, te generalni sekretar projekta Irma Efendić.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik