Ubrzano se izvode radovi na zapadnom ulazu u Tuzlu...

Predugo već traju radovi na proširenju i modernizaciji ceste koja od Šičke Petlje vodi ka Tuzli. Zbog toga je, Federalna vlada nedavno naložila Direkciji cesta Federacije da sve ubrzaju i da se što prije završi ulaz u Tuzlu sa Zapadne strane. Filip Vujeva, direktor Direkcije cesta Federacije BiH odmah je poduzeo sve potrebne korake, tako da su otklonjene sve smetnje za nastavak uređenja preostale dionice do Šičke Petlje.

"Istina je da smo prije nekoliko dana imali sastanak sa koncesionarom ali i ostalim sudionicima ovog važnog projekta za Tuzlu,  gdje smo im jasno stavili do znanja da se moraju ubrzati radovi i završiti preostala dionica puta, odnosno proširenje postojeće saobraćajnice na 4 kolovozne trake, po dvije u svakom smjeru. Bilo je problema sa imovinsko-pravnim sporovima koji su konačno riješeni. Drugi problem bile su vodovodne instalacije u dužini od  150 do 200 metara, koje moraju biti izmještene, i na tome se također radi. Bez obzira na vremenske uvjete radovi se izvode pojačanim intenzitetom i tako će biti sve do završetka",  kazao je u izjavi za Podnevnu hroniku TK radija Filip Vujeva, direktor Direkcije cesta Federacije BiH.

Direktor Vujeva nije nam precizirao kada će radovi biti završeni ali posljednje informacije  kojima raspolažemo su da će sve biti privedeno kraju vrlo brzo, pa je ostalo da nas uvjere u to, jer je rok za završetak radova u više navrata prolongiran... 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik