Stari kupci novi poslovi

U Fabrici obuće "Aida " Tuzla najavljuju nove poslove. Korak naprijed vide u jučer obnovljenom kontaktu sa dva stara  kupca. Kako bi ovoj fabrici uslijedilo  ugovaranje i realizacija ranije  dogovorenih poslova sve su otežale brojne neistine koje se plasiraju u javnosti, navodi direktor ove fabrike.

U Fabrici obuće "Aida" Tuzla, uprkos mašinama koje su odavno zastarile i nisu održavane, direktor ove fabrike ističe da, uspijevaju ugovoriti nove poslove.

- Obnovili smo kontakt sa dva stara kupca, sa jednim od 39.000 pari krojenja i šivenja obuće, drugi kupac bi trebao doći radi ugovora iduće sedmice, ističe 

Bahrudin Bašić, direktor Fabrike obuće "Aida" Tuzla. 

U posljednje vrijeme kruže dezinformacije o poslovanju Fabrike obuće "Aida " Tuzla, navodi njen direktor. Time se nanose ogromne štete kada planiraju ugovarati buduće poslove. Nakon toga, ostvariti teško je ostvariti kontakt sa naručiocima posla iz Srbije, koji je gotovo bio dogovoren. Otvorena je mogućnost pokretanja tužbi .

- Objavljen je podatak nestina da je za tri mjeseca, kada fabrika ne radi, potrošeno 30 miliona maraka, sve to dolazi u vrijeme kada je jedan ugovor o poslu trebao biti priveden kraju. Svi koji su iznijeli ove infgormacije, ukoliko ne demantuju,  mi imamo spremne tužbe, navodi Bahrudin Bašić, direktor Fabrike obuće "Aida" Tuzla. 

Nadalje tvrdi da je prava informacija kako je Aida potrošila 30.330 maraka da bi očuvali fabriku.

Bašić navodi da je topli obrok uposlenika "Aide" od aprila 2011. godine bio dvije konvertibilne marke, a od jula pošle 3 marke po danu.

Kada je prije sedam mjeseci došao na mjesto direktora Fabrike obuće "Aida", Bašić navodi da je zatekao 44 miliona obaveza, a na računima i kasi samo 39 maraka. Navodi da radnicima u tuzlanskom pogonu nisu stigli isplatiti naknade za septembar, i da je pogon radio 15 dana, dok su ostalim radnicima u pogonima fabrike naknade isplaćene.

 

 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik