Drugi dan Sajma u Gračanici u znaku posjete Valentina Inzka

Nakon jučerašnje posjete delegacija Vlada Federacije i Tuzlanskog kantona Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta Grapos-expo u Gračanici, drugi dan Sajma obilježila je posjeta Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Inzka i njegov susret sa izlagačima. Radnom dijelu Sajma Inzko je dao doprinos govoreći o Značaju sajamskih manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Posebno zanimljivim je opisao štandove koji promoviraju tradiciju i zanatstvo.

 -          Meni je drago da je to jedan dobar mix i da dominira domaća radinost, iako vidim da je tu svoje proizvode izložilo i dosta firmi koje svoje proizvode prodaju na zapadu. Ne treba samo gledati identitet, na to ko je Austrijanac, Hrvat, Bošnjak, nego treba gledati kvalitet i kroz kvalitet možemo sve, kazao je Inzko.

Prezentacija kreditnih aranžmana proizvoda i usluga Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine i nekoliko komercijalnih banaka održana danas, novi je sadržaj ovogodišnjeg po broju izlagača rekordnog Sajma u Gračanici.

-          Politička podrška i podrška visokih zvaničnika znači nam puno, ali ističemo i to da smo tokom Sajma obezbijedili edukativne sadržaje za učesnike, zatim promoviranje inovativnih tehnologija i kontakte banaka sa investitorima, naglasio je ministar za razvoj i poduzetništvo Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić.

Rastuće interesovanje izlagača i političkih predstavnika za Grapos-expo ove godine, naročito je obradovalo domaće obrtnike u Gračanici koji su se na vlastitom štandu pohvalili značajnim povećanjem broja članova lokalnog Udruženja u odnosu na prošlu godinu, kaže njihov predsjednik Hasan Omerović.

-          Otkako sam preuzeo ovu fuknciju imali smo samo 30 članova Udruženja, a upornim radom sad nas je više od 300 u Udruženju obrtnika Gračanice. Na štandu koji smo postavili ovdje, predstavlja se dvadesetak naših obrtnika, dodao je Omerović.

Za sutra, trećeg dana Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta najavljena je prezentacija poslovanja nekoliko izvozno orjentisanih kompanija koje posluju na području Tuzlanskog kantona.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik