Vlada TK iskren partner privrednicima Kladnja

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić susreo se danas u Kladnju sa privrednima sa područja ove općine. Današnji susret, koji je organizirao načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović, bio je prilika da se na jednom mjestu okupi veliki broj privrednika i poslodavaca sa područja ove općine i da zajedno sa kantonalnim premijerom i načelnikom općine razgovaraju o budućem privrednom razvoju.

Glavne teme na sastanku bile su kapitalni projekti od značaja za kladanjsku regiju, te stavljanje prirodnih potencijala u funkciju razvoja ove općine.

„Drago mi je da lokalne zajednice počinju realizirati politiku Vlade Kantona, a to je da se i one moraju brinuti i starati o poslovnom ambijentu za naše privrednike. Danas smo otvorili neka pitanja koja su od važnosti za razvoj privrede u Kladnju. To su infrastrukturni objekti, potencijali Kladnja i prirodni resursi na kojima se bazira razvoj privrede ovog kraja. Tu prije svega mislim na šumska, vodna i mineralna bogatstva kojima Kladanj obiluje. Ovom prilikom dali smo podršku ovim aktivnostima načelnika Čavkunovića i kazali i privrednicima i načelniku šta je to na što mogu računati kada je u pitanju podrška Vlade TK“ rekao je ovom prilikom premijer Gutić i dodao da će Vlada, kao i do sada i ubuduće pružati podršku razvojnim projektima koji znače stvaranje novih vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta.

Ovakve susrete načelnik Čavkunović održava redovno barem jedan puta godišnje.

„Mi sa velikim naklonom trebamo prilaziti svakom privredniku, i onome koji upošljava jednog, i onome koji upošljava preko 300 radnika, jer bez razvoja privrede i novog upošljavanja nema života ni u jednoj lokalnoj zajednici. Nakon mnogo godina mi konačno bilježimo preko 2000 uposlenih na području naše općine, odnosno imamo trend povećanja broja uposlenih, ali tu ne smijemo stati jer još mnogo prostora imamo za napredak“ rekao je načelnik Čavkunović izražavajući i zahvalnost Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću za svu podršku koju pružaju privrednicima i ovoj lokalnoj zajednici.

Svoje zadovoljstvo organizacijom ovog sastanka i prilikom da direktno razgovaraju sa predstavnicima vlasti nisu krili ni brojni privrednici.

„Kao jedan od nosilaca razvoja u oblasti drvne industrije mogu reći da sam zadovoljan podrškom koju nam pruža Vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Begom Gutićem, koji uistinu razumije šta znači zapošljavanje i razvoj privrednih subjekata“ ističe vlasnik kompanije „Ramex“ Ramiz Hajdarević.

Također privrednici ističu da je za njihov rad veoma bitna stabilna politička situacija.

„Mi primjećujemo trud i zalaganje Vlade Tuzlanskog kantona da nam stvara uslove da radimo. Ostalo je do nas. Tržište je nemilosrdno prema svakome, ali uzimajući u obzir resurse koje imamo i stabilnu Kantonalnu vladu mi ćemo dati sve od sebe da Kladanj vratimo na mjesto koje on zaslužuje“ rekao je Mirza Kuluglić, istaknuti privrednik sa područja općine Kladanj.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik