Rezultati izbora su Srebrenici još nisu konačni

Rezultati izbora u Srebrenici još nisu konačni i sa preciznošću ne zna ko će u naredne četiri godine biti načelnik ove općine. Broj glasova će se i narednih dana sigurno mijenjati, sve dok konačnu riječ o načelniku Srebrenice ne saopći Centralna izborna komisija BiH.

Okončanjem izbora u Srebrenici prije dva dana, kandidat SNSD-a za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić proglasio je pobjedu. Slična situacija bila i prije četiri godine kada je izbornu pobjedu proglasila Vesna Kočević kandidatkinja koalicije „Zajedno za Republiku Srpsku“. Zavladala je nesigurnost među povratnicima na području Srebrenice, ali je nakon pristiglih glasova putem pošte i odsutnosti načelničku poziciju osvojio tada nezavisni kandidat Ćamil Duraković.

Općinska izborna komisija u Srebrenici uočila je nepravilnosti u radu biračkih odbora. Odmah su intervenisali u skladu sa uputama Centralne izborne komisije BiH. - Upravo na vrijeme uočeni propusti te žalbe i prigovori na rad biračkih odbora odredit će preciznije podatke i rezultate izbora u Srebrenici. Ko će biti načelnik Opštine Srebrenica u naredne četiri godine, odlučit će glasovi sa prebrojanih svih redovnih biračkih mjesta, mobilnih timova i više od tri hiljade glasova putem pošte i odsutnosti, ističe Nermin Alivuković, predsjednik OIK Srebrenica. 

 - Mislim da ne treba nista prejudicirati. Centralna izborna komisija BiH zadnja će saopćiti rezultate lokalnih izbora u Srebrenici narednih dana, navodi Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica. 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik