Mirela Selimovic

Mirela Selimovic

Na Šehidskom mezarju rakita u Vlasenici klanjana je dženaza i obavljen ukop posmrtnih ostataka petoro Bošnjaka ubijenih tokom rata. Najmlađa žrtva bio je šesnaestogodišnji Jasmin Hurić, dok je najstariji bio Bešir Čamdžić ubijen u 73.godini života. Riječ je o žrtvama ekshumiranim iz masovnih grobnica Kozluk i Kazan Bašča na području Zvornika, te Trnovo Šekovići. Za ratne zločine u ovom dijelu BiH su osuđene tri osobe: Dragan Nikolić, zvani Jenki, osuđen je u Hagu, dok su Predrag Bastah, zvani Car i Goran Višković, zvani Vjetar, osuđeni pred Sudom BiH.

Pogledajte VIDEO, govore:

Mirza Kolarević, sin Muradifa Kolarevića 1957.-1992.

Senad Rizvić, rođak Jakuba Hrnjića 1939.-1992.

Mehmed Bećirević, Vlasenica

Mujo Hadžiomerović, predsjednik Organizacionog odbora

Ramiz Salkić, potpredsjednik R Srpske

U Tuzli je, u organizaciji OSCE-a i MUP-a TK, održan seminar pod nazivom „Krivično procesuiranje djela počinjenih iz mržnje“. Seminar je namjenjen policijskim službenicima. Prema riječima čelnika OSCE-a ovakvi seminari bit će održani i za policijske službenike drugih MUP-ova i policijskih agencija.

Pogledajte VIDEO, govori:

Alexander Chuplygin, Zamjenik šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

Zekerijah Mujkanović, glavni tužilac Brčko-Distrikta

Kemal Suljkić, MUP TK

Vlada Federacije je u februaru usvojila Plan povratka, gradnje i održivog povratka za 2017.godinu. Vrijednost ovog plana je procjenjena na 22 miliona 600 hiljada maraka. Osim transfera Vlade FBiH, očekivani izvori finansiranja su kreditna sredstva OPEC-a, Regionalni stambeni program u BiH, Saudijski fond za Bosnu i Hercegovinu i Razvojna banka Vijeća Evrope.

Pogledajte VIDEO, govori:

Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice F BiH

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u saradnji sa ključnim udruženjima branilaca trebalo bi da pripreme jedan jedinstven zakon o pravima branilaca i članova njihovih porodica, koji bi obuhvatio sadašnja četiri Federalna zakona i 10 kantonalnih o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.

Pogledajte VIDEO, govori:

Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata F BiH

Bivši borci 28 divizije Armije Bosne i Hercegovine, porodice stradalih u genocidu u Srebrenici i predstavnici Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba danas su se okupili u Nezuku, u općini Sapna. Povod je bio početak obilježavanja rute Nezuk-Potočari pod nazivom „Aleja sjećanja na žrtve genocida“. Riječ je o trasi kojom svake godine prolaze učesnici Marša mira u znak sjećanja na proboj Srebreničana u julu 1995. godine i hiljade ubijenih koji nisu uspjeli doći do slobodne teritorije.

Pogledajte VIDEO, govore:

Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica F BiH

Zudin Mahmutović, načelnik Općine sapna

Munira Subašić, predsjednica UG „Majke enklava Srebrenica i Žepa“

Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK i učesnik proboja jula1995.godine

Senad Alić, predsjednik Skupštine TK

U odnosu na 2007.godinu broj učenika u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona smanjen je ukupno za oko 23 hiljade. Prethodnih godina sa problemom smanjenog broja učenika, naročito pri upisu, suočavale su se osnovne, špotom srednje škole, a ove godine će se to u značajnoj mjeri odraziti i pri upisu na fakultete Univerziteta u Tuzli. Prema riječima ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta, vodiće se bitka za svakog studenta. Naglašena je neophodnost prilagodbe upisne politike sa potrebama tržišta rada, kao i školskih kurikuluma potrebama privrede.

Pogledajte VIDEO, govori:

Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK

Midhat Čaušević, predsjednik Komisije za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine TK

Nedret Kikanović, predsjednik KPK Tuzla

Abdulah Hadžiavdić, sekretar Obrtničke TK

Mijat Pavić, Pavić Komerc doo Tuzla

Nikola Čiča, direktor PZ TK

Za potrebe skrbi o socijalno ugroženim kategorijama godišnje se iz Budžeta izdvaja 31 milion maraka. Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Zoran Jovanović, koji je na toj dužnosti od 1.aprila, ističe da su pojedinačno naknade koje primaju soacijalno ugrožene kategorije male, ali da u ukupnoj sumi predstavljaju desetinu Budžeta. Za potrebe ekonomskog osnaživanja povratnika osigurana su sredstva za one koji namjeravaju pokrenuti poljoprivrednui proizvodnju. U cilju smanjenja broja nezaposlenih, podržavaju se projekti koje provodi Služba za zapošljavanje, za zapošljavanje Roma u Budžetu je osigurano 45 hiljada maraka.

Pogledajte VIDEO, govore:

Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK

Anto Iljkić, sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK

O temi „Rad i stvaralaštvo u 21.vijeku“ U Brčkom je održana Međunarodna konferencija koju su organizovali Evropski univerzitet Brčko-Distrikt i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla.Ove godine svoje radove izložilo je preko 170 domaćih i međunarodnih naučnih radnika i stručnjaka iz sedam zemalja.

Pogledajte VIDEO, govore:

akademik Zoran Milošević, rektor Evropskog univerziteta Brčko

akademik Wolfgang Rohrbach, Evropska akademija nauka

Predstavnici saveza koji okupljaju branioce BiH dogovorili su na sastanku sa čelnicima zakonodavne i izvršne vlasti Federacije, održanom 27.marta, da se tri zakiona o statusnim pitanjima boračke populacije, o reprezentativnim boračkim udruženjima, o pravima demobilisanih boraca, te izmjene zakona o osnovnim pravima boraca i članova njihovih porodica, razmatraju u paketu. Ministarstvo za boračka pitanja TK kroz provedbu Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica nastoji nadomjestiti činjenicu da na nivou Federacije ne postoji propi kojim su definisana prava demobilisanih boraca.

Pogledajte VIDEO, govore:

Niaz Hodžić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK

Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK

Vlada TK je utvrdila prijedlog Zakona o državnoj službi. Ovim propisom je, uz ostalo, definisan položaj savjetnika i nosilaca funkcija, kao i radna mjesta osoba koja nisu državni službenici, rukovodilaca samostalnih uprava i samostalnih upravnih organizacija, koji se biraju na mandat od pet godina.

Pogledajte VIDEO, govori:

Ivana Kulić, ministrica pravosuđa i uprave TK

Stranica 1 od 29

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik