Maida Mustabasic

Maida Mustabasic

Nekoliko naselja u općini Kladanj ovih dana je potpuno pod bijelim pokrivačem. Snijeg koji neprestano pada već nekoliko dana, visinska područja ove općine odsjekao je od ostalih dijelova kantona. Zbog toga je načelnik općine Kladanj danas proglasio stanje elementarne nepogode. Iako se situacija normalizira iz sata u sat, postoji još nekoliko opasnosti koje mogu ozbiljno ugroziti mještane kladanjskih naselja.

U video prilogu govore:

To1 Kemal Šarić, malinar iz Kladnja

To2 Jusuf Čavkunović, načelnik Kladnja

To3 Zijad Vejzović, načelnik Štaba CZ Kladanj

To4 Rasim Softić, mještanin Tuholja

Federalna Vlada donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava za sanaciju zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH. Riječ je o iznosu od devet miliona maraka, koji su ravnomjerno raspoređeni Univerzittsko-kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj bolnici Mostar i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U video prilogu govori prof.dr. Nešad Hotić, direktor UKC Tuzla

Počele su edukacije privrednika sa područja Tuzlanskog kantona za učešće na Sarajevo Business Forumu koji će se održati od 22-23. maja ove godine u Sarajevu. Ovo je velika šansa za ekonomiju BiH, uprkos aktuelnim izazovima sa kojima se suočava. Ovaj Forum je svjedok da BiH postaje centar u ovom dijelu regije i Evrope, te da se forum sve više pozicionira na svjetskoj mapi.

Više u video prilogu:

Edina Kurtić, Kantonalna privredna komora Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić, zajedno sa ministrima za socijalni rad i zdravstvo, Zoranom Jovanovićem i Bahrudinom Hadžiefendićem, danas je posjetio prihvatni centar Duje u Doboj Istoku. Sa direktorom Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus, udruženjem koje podržava rad ovoga centra, premijer je razgovarao o aktivnostima i problemima koje otežavaju njegov rad.

Detalje saznajte u video prilogu, naši sugovornici su:

Bego Gutić, premijer TK

Zoran Jovanović, ministar za rad i socijalnu politiku TK

Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus

Članovi Udruženja Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“, u povodu Svjetskog dana Parkinsonove bolesti, održali su danas radionice u Domu penzionera u Tuzli. Cilj projekta je podizanje svijesti javnosti o potrebi razumijevanja ove bolesti, što bi uveliko poboljšalo kvalitet života oboljelih. Također je potrebno osvijestiti javnost o potrebi ranog dijagnosticiranja i prepoznavanja simptoma, kako bi se oboljeli što prije uključili u program liječenja i rehabilitacije.

Detalje u video prilogu donosi Ena Bijesović, članica Udruženja Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“

Do obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, ostalo je još oko tri mjeseca. Već se počinju praviti pripreme oko obilježavanja koje će se ove godine prvi puta održati u novim okolnostima. Budući da je ondje na vlasti predstavnik srpskog naroda, pristup obilježavanju će morati biti mnogo ozbiljniji nego do sada, smatraju borci Srebrenice, koji ističu da se problem finansiranja komemoracije mora što prije riješiti.

U video prilogu za RTVTK govori Zulfo Salihović, potpredsjednik Organizacije demobilisanih boraca Srebrenica

U Tuzli je danas održana Komemoracija za Zvonimira Banovića, koji je prije tri dana preminuo usljed posljedica srčanog udara. Banović je bio predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Tuzla i savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH. Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice Banović, prijatelji i kolege novinari. Svoju počast prerano preminulom kolegi i prijatelju odao je i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Pogledajte video, u kojemu govore:

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH

Ivica Kovačević, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH

Almasa Hadžić, novinarka

Nedim Ćudić, novinar

U Vladi TK danas je potpisan Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike u organima uprave i sudske vlasti. Potpisivanju je prisustvovao predsjednik krovnog sindikata u ovoj oblasti, a u ime Vlade TK, ugovor je potpisala ministrica pravosuđa TK. Kolektivnim ugovorom su precizirana prava i obaveze državnih službenika, koja sada, kako kažu u sindikatu, trebaju biti provedena u praksi. Iako pet općina TK nije podržalo tekst ovog ugovora, ostavljena je mogućnost naknadnog pristupanja.

Pogledajte video, u kojemu govore:

Salih Kruščica, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Federacije BiH

Ivana Kulić, ministrica pravosuđa TK

Zasjedalo je općinsko vijeće Kladanj. Vijećnici su razmatrali Izvjrštaj o izvršenju budžeta ove općine za perido 1.1. 2016 - 31.12.2016. godine. Usvojen je Izvještaj i o korištenju budžetske rezrve za isti period. Razmatran je i Izvještaj o radu općinskog načelnika u prošloj godini, te nekoliko informacija o radu općinskih službi.

Mujo Buševac, predsjedavajući OV Kladanj

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-u Tuzla otvoren je poseban prostor namijenjen ženama oboljelim od karcinoma, čime su one dobile kvalitetniju uslugu liječenja. Inače, na ovoj klinici, pacijentice sa najtežim dijagnozama imaju maksimalnu potporu koja je zasnovana na savremenim metodama liječenja. Prostor je obnovljen uz pomoć brojnih donatora, ali i Vlade TK, te menadžmenta UKC-a.

Pogledajte video, u kojem govore:

dr. Dženita Ljuca, načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla

Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva TK

dr. Nešad Hotić, direktor UKC-a Tuzla

Stranica 1 od 6

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik