Lejla Kavazovic

Lejla Kavazovic

Članovi Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Skupštine Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici razmatrali su izvještaji o radu i psolovanju JZU UKC Tuzla i Zavoda za javno zdravstvo TK i Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja. Izvještaji su podneseni za prošlu godinu.

Sagovornik: Mirsad Selimović, predsjednik komisije za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Skupštine TK

Na šehidskom mezarju Rakita, sutra će biti klanjana dženaza i obavljen ukop pet tijela identificiranih Bošnjaka, civilnih žrtava zločina počinjenih u Vlasenici. Tijela žrtava danas su ispraćena iz Komemorativnog centra u Tuzli.

Više pogledajte u video prilogu:

Sagovornici: Sejdalija Hrnjić

Mujo Hadžiomerović, predsjednik organizacionog odbora 14. kolektivne dženaze u Vlasenici

Vijeće povjerilaca fabrika deterdženata „Dita“ Tuzla u stečaju, prihvatilo je ponudu kompanije „Bingo“ o kupovini fabrike, u iznosu od sedam miliona i 600 hiljada maraka. Jučer je potpisano pismo namjere, kojim „Bingo“ postaje kupac, odnosno novi strateški vlasnik.

Više pogledajte u video prilogu:

Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata fabrike deterdženata „Dita“ Tuzla

Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici, u subotu će biti klanjana četrnaesta  dženaza za pet žrtava ubijenih na ovom području u vrijeme 1992./1995. godine. Vječni smiraj na ovom šehidskom mezarju naći će 362 ubijenih Bošnjaka.  U Vlasenici je u proteklom ubijeno 2643 Bošnjaka, istakao je Sakib Dautović, sekretar Medžlisa IZ Vlasenica.  Najmlađa žrtva koja će biti ukopana je šesnaestogodišnji Jasmin Hurić, a najstariji Bešir Čamdzić, koji je kada je ubijen imao 73 godine. U organizaciji Medžlisa Islamske Zajednice Vlasenica, i ove godine organizovana je akcija uređenja i čišćnja mezarja Rakita u Vlasenici.

Ispraćaj posmrtnih ostataka identifikovanih Vlaseničana biće upriličen u petak, 22. aprila, u 17:00 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla.

Pravoslavna crkva i vjernici obilježavaju Vaskrsenje Hristovo. U Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli na jutrošnjoj liturgiji okupio se veliki broj vjernika kako bi zajedno obilježili najveći hrišćanski praznik.

Više pogledajte u video prilogu:

Sagovornik: Milan Topić, protojerej Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, zajedno sa delegacijom Vlade TK, posjetio je danas menadžent Osnovne škole "Sjenjak" u Tuzli. Povod je bio izgradnja fiskulturne sale za učenike. Na sastanku je dogovoreno da narednih dana slijedi prikupljanje potrebnih dozvola. Precizirana su i novčana ulaganja Vlade TK i Grada Tuzle. Ove godine OŠ "Sjenjak", obilježava i trinaest godina od osnivanja. Vrijednost projekta je 470.000 maraka. Ove godine kantonalna Vlada izdvojit će 150.000 maraka, a grad Tuzla 50.000. Naredne godine Vlada Tuzlanskog kantona uložit će dodatnih 170.000 maraka, a Grad Tuzla 100.000 hiljada, dogovoreno je danas.

Više pogledajte u video prilogu.

Sagovornici:

Bego Gutić, premijer TK

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Indira Lukavica, direktorica OŠ „Sjenjak“ Tuzla

Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK

Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK

„Saradnjom do unapređenja razvojnih potencijala lokalne zadnice“ nazov je projekta koji je danas prezentovan u Gradačcu, u ogranizaciji Fondacije zajednice Gradačac. Cilj je informisati javnost o mogućnostima i prednostima povezivanja dijaspore sa lokalnim općinama.

Više informacija u video prilogu:

Sagovornici:

Suada Hećimović, predsjednica „Fondacije zajednice Gradačac“

Isma Stanić, šefica Odsjeka za privrednu, obrazovnu,naučnu i kulturnu saradnju u sektoru za migracije Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

Adnan Bahtić, predstavnik Udruženja „U plusu“ Sarajevo

U povodu obilježavanja 25. godišnjice Armije BiH, Savez demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona zajedno sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija Tuzlanskog kantona i Ministarstva za boračka pitanja organizovali su akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Na Poliklinici za transfuziologiju UKC Tuzla krv je darovalo oko pedest demobilisanih boraca ABiH.

Javna rasprava o temi Revidiranog akcijskog plana BiH o obrazovnim potrebama Roma održana je danas u Tuzli, u organizaciji Udruženja „Kali Sara – Romski informativni centar“ Sarajevo i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. U svima kantonima u Federaciji BiH Revidirani akcioni plan nije sistemski riješen i nema dovoljno finansijske podrške za njegovu primjenu, istakli su učesnici sastanka i ukazali na sve učestali migracije Roma.

Više pogledajte u video prilogu: 

Dervo Sejdić, aktivista Udruženja „Kali-Sara - Romski informativni centar „ Sarajevo i Indira Bajramović, predsjednica Udruženja žena Romkinja "Bolja budućnost", Tuzla

Na tuzlanskom Korzu danas je u organizaciji Udruženja žena Tuzla, obilježen „Dan narcisa“. Prodavani su narcisi i kolači koje su za ovu priliku pripremile članice udruženja. Prikupljena finsnsijska sredstva bit će usmjerena za pomoć i liječenje osoba sa karcinomom. Kao svake godine humani događaj svojim nastupom podržale su i članice Gradskog vokalnog ansambla Tuzlanke .

Više pogledajte u video prilogu:

Sagovornik: Mujesira Haman, predsjednica Udruženja žena Tuzla

Stranica 1 od 15

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik