Edina Mateljic

Edina Mateljic

“ Reformski procesi u BiH – poslovni ambijent i porezno okruženje - stanje i perspektive“ tema je 5. Međunarodnog simpozija koji se u organizaciji Edukativno-konsultantske kuće FINconsult održava u Fojnici. Simpozij je okupio eminentne profesore i predavače iz BiH, Srbije,Hrvatske, Crne Gore i Makedonije koji će u dva dana simpozija kroz predavanja i diskusije analizirati postojeće stanje i prenijeti svoja reformska iskustva.
Više pogledajte u video prilogu:
Sagovornici: dr.sc. Ismet Kalić, direktor Edukativno-konsultantske kuće FINconsult Tuzla
prof.dr. Jozo Sović, profesor emeritus, BiH
Šerif Isović,direktor Porezne uprave F BiH

Zbog velikog temperaturnog minusa, u mnogim tuzlanskim  domaćinstvima zaledili su i popucali vodomjeri zbog čega su ostali bez vode. Radnici JP „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla do sada su zbog ovog problema imali oko stotinu trideset intervencija. Pet ekipa ovog preduzeća rade na sanaciji vodomjera.

Predstavnici Gradskog odbora SDA Tuzla upriličili su tradicionalni prijem za medije kako bi se zahvalili za praćenje i korektno izvještavanje. Dobru saradnju očekuju i u 2017. godini.
Imajući u vidu opterećenost medijskih radnika pred kraj kalendarske godine OO SDA Tuzla je odlučio druženje upriličiti u „zatišju“. Iz ove stranke nisu propustili zahvaliti se  predstavnicima medija na profesionalnom radu u burnoj godini u kojoj su održani i izbori. Uvažavajući naporan rad medisjkih radnika u  2016., iz SDA su se, ovog puta u opuštenoj atmosferi, zahvalili na dobroj saradnji.
Sumirani su i rezultati stranke u protekloj godini.
I ove godine SDA će biti aktivna i konstruktivna opozicija, kaže Imamović. Vjeruje da će 2017. biti u znaku dobre saradnje sa medijima.

Više pogledajte u video prilogu:

Sagovornik: Sabahudin Imamović, predsjednik GO SDA Tuzla

Preživjele majke, članovi porodica i predstavnici nekoliko udruženja danas su mirnom šetnjom podsjetili na genocid u Srebrenici i Podrinju. Kažu da ni dvadeset godina poslije život u Srebrenici nije siguran. To se najiviše osjećalo pred i za vrijeme obilježavanja 9. januara.

Prof. dr. Osman Sinanović, načelnik Klinike za neurologiju UKC Tuzla, od maja 2016. godine, počasni je član Akademije medicinskih nauka Hrvatske, a u decembru mu je u povodu obilježavanja Dana akademije, uručena diploma i značka članstva.

Uskoro bi raskrsnica koja vodi prema Međunarodnom aerodromu Tuzla trebala biti rekonstruisana. Prema mišljenju stručnog tima koji je imenovala Direkcija cesta Tuzlanskog kantona najbolje rješenje je kružni tok. Dionicu ovog puta posjetili su danas ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić i direktor Direkcije cesta Tuzlanskog kantona Agan Delibajrić.Plan razvoja Međunarodnog aerodroma Tuzla mora pratiti i razvoj putne infrastrukture, kazao je ministar Gluhić.

Snijeg koji od sinoć pada u Tuzlanskom kantonu za sada nije prouzrokovao veće poteškoće na putnim komunikacijama . Zimske službe su od ranih jutarnjih sati na terenu, a zbog najavljenih minusa nastavit će sa posipanjem posipnog materijala.  Oni koji nikako ne bi željeli da se snijeg otopi su djeca. Uživali su danas u sankanju i pravljenju snješka bijelića.

Izdvajaju se putni pravci: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Cazin-Velika Kladuša, Bihać-Bosanska Krupa, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad, Donji Vakuf-Travnik, Olovo-Kladanj i Tuzla-Orašje.

Poseban oprez zbog sniježnih padavina savjetuje se i na dionici autoputa A-1 Tarčin-Zenica.

Vlada Tuzlanskog kantona će odmah nakon novogodišnjih praznika započeti proces kolektivnog pregovaranja sa predstavnicima sindikata uposlenika u oblasti zdravstva u Tuzlanskom kantonu. Naime, Vlada našeg kantona neće dati saglasnost na tekst novog granskog kolektivnog ugovora za oblast zdravstva, jer bi primjena odredbi koje predviđa taj ugovor značio kolaps zdravstvenog sistema Tuzlanskog kantona.Tekst kolektivnog granskog ugovora za oblast zdravstva prihvatio je samo Sarajevski kanton koji, kako kaže ministar zdravstva našeg kantona, Bahrudin Hadžiefendić ima duplo veći budžet i duplo veće punjenje u Zavodu zdravstvenog osiguranja. Navodi da su urađene analize i održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima sindikata  nakon čega je utvrđeno da Vlada TK i Ministarvo zdravstva nisu u mogućnosti da daju saglasnost na ovakav tekst kolektivnog ugovora jer bi se troškovi povećali za još 12 miliona maraka što bi ugrozilo zdravstveni sistem u Tuzlanskom kantonu.
Premijer našeg kantona Bego Gutić je probleme koji su nastali nakon donošenja Zakona o radu kroz usvajanje općeg kolektivnog ugovora i prijedloga granskih kolektivnih ugovora predočio i federalnom premijeru Fadilu Novaliću.
Ministar Hadžiefendić navodi da je najveći problem u povećanju satnice i višemilionsko povećanje troškova.
Pregovori će biti nastaviljeni početkom naredne godine. Premijer i resorni ministar vjeruju da će dogovor biti postignut. Pregovori sa predstavnicima samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne uprave, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u F BiH su završeni i već početkom 2017. godine trebala bi biti potpisana konačna verzija granskog kolektivnog ugovora za oblast državne službe u Tuzlanskom kantonu.

Više pogledajte u video prilogu:

Sagovornici: Bahrudin Hadžeifendić, ministar zdravstva TK
Bego Gutić, premijer TK

U Teočaku je održana posljednja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća. Vijećnici su između ostalog usvojili budžet općine Teočak za narednu godinu.Budžetom za 2017. godinu koji iznosi milion i 768 hiljada konvertibilnih maraka bit će obezbijeđena sredstva za sve budžetske korisnike. Ova sredstva nisu isključivo izvorni prihodi Općine, kaže načelnik Teočaka, Taib Muminović.

Stranica 1 od 29

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava

Korisnik