Emina Ibrić

Emina Ibrić

Za učenike, studente i sportiste koji su u prošloj godini ostvarili natposječan uspjeh te dobili novčanu nagradu Grada Tuzla upriličen je prijem u gradskoj Upravi. Nagradu je dobilo 66-oro mladih ljudi, koji su posebno prepoznati po svom zalaganju.  
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Šejla Hadžić
Armin Palavrić
Nejla Muratbegović
Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Stvaranje povoljnog poslovnog okruženja imperativ je svih lokalnih zajednica Tuzlanskog kantona. To podrazumjeva olakšanje postupka registracije poslovnih firmi, pojednostavljenje procedure izdavanja odobrenja za rad te poboljšanje usluga koje pružaju organi javne uprave.
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Bego Gutić, premijer TK
Enver Sarvan, izvršni direktor Nezavisnog biroa za razvoj Gradačac

U želji da promoviraju zanimanje zavarivača Mješovita srednja mašinska škola Tuzla, organizirala je takmičenje za najboljeg varioca Tuzlanskog kantona. Ideju je podržao i Inistut za zavarivanje, kao i Ministarstvo obrazovanja, nauke kulture i sporta Tuzlanskog akntona i Pedagoški zavod.
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Muris Bajraktarević, učenik
Emir Teskeredžić, direktor  JU Mješovita srednja mašinska škola Tuzla
Seid Zulić, direktor Instituta za zavarivanje Tuzla

Od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojske koja je odbranila nezavisnost države, prošlo je 25 godina. Ovaj datum na Tuzlanskom kantonu obilježen je nizom manifestacija, koje su bile podsjetnik na vrijeme kada su oni najhrabriji pokazali snagu u borbi protiv agresora. Armija je nastala ujedinjenjem Teritorijane odbrane, Patriotske lige, Zelenih beretki, MUP-a BiH i raznih bošnjačkih dobrovoljačkih formacija u jedinstvenu vojsku.
Detaljnije u video prilogu.
Govore:
Šemsudin Muminović, komandant 206. Viteške brigade Zvornik
Niaz Hodžić, predsjednik SDB TK
Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja TK
Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH
Bego Gutić, premijer TK

Općinski sud u Srebreniku trebao bi početi raditi do kraja ove godine. Ocijenjeno je da je ovo najznačajniji projekat u Srebreniku u 2017. godini. Detalje Protokola, kojim se defrinišu obaveze u vezi sa stvaranjem uslova za početak rada Suda nedavno su dogovorili prvi ljudi Tuzlanskog kantona i općine Srebrenik.
Ovo je samo jedan od primjera dobre saradnje između kantona i lokalnih zajednica, koja za rezultat ima unapređenje uslova života u Tuzlanskom kantonu.  

Vlada Tuzlanskog kantona ove će godine uložiti 6 miliona KM u Međunarodni aerodrom na Dubravama. Kako bi investicija bila moguća potrebno je da općina Živinice riješi problem imovinsko-pravnih odnosa. Iako je Zakonima definisana nadležnost kantonalnih i lokalnih vlasti, samo zajedničkim djelovanjem moguć je uspjeh.

Vlada Tuzlanskog kantona spremna je preuzeti obavezu da, za potrebe finansiranja projekta vodosnabdijevanja u GradačacU, u narednim godinama svake godine ovoj općini planira i odobri po pola miliona KM. Podsjećamo, cjelokupni projekat vodosnabdijevanja, rekonstrukcije postojeće mreže i postrojenja za tretman otpadnih voda je vrijednosti 18 miliona KM.

U Sapni Vlada kantona, između ostalog ulaže u rekonstrukciju regionalnog puta Sapna – Priboj. Riječ je o dionici veoma važnoj za građane općina Sapna i Teočak, jer je ovo put koji će ih izvesti iz komunikacijske blokade, ali i stvoriti mogućnost za privlačenje investitora. Radovi na sanaciji puta počeli su u septembru prošle godine. Put koji povezuje Sapnu i Priboj dug je oko 5 kilometara. U narednim godinama bit će u potpunosti rekonstruisan i prilagođen potrebama građana, ali i privrednika. U Teočaku i Čeliću od Vlade očekuju pomoć pri završetku sportske dvorane. Doboj Istoku, osim pomoći za sanaciju štete nastalje usljed nedavnih poplava, Vlada je, planirala pomoći i sanaciju, rekonstrukciju i adaptaciju određenih školskih objekata.

U okviru INTEREEG-a Tuzlanski kanton će dobiti oko 1,6 miliona KM. Taj će novac biti uložen u energetsku obnovu škola u Kladnju, Gradačcu, Banovićima, Srebreniku i Sapni. Zajedničkim snagama kantonalnih i gradskih vlasti Tuzle konačno će biti izgrađena i fiskulturna sala u tuzlanskoj osnovnoj školi "Sjenjak".Vlada  podržava i sajamske aktivnosti, koja jačaju poduzetništvo.

Detaljnije u video prilogu.
Sagovornik:
Bego Gutić, premijer TK

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas  je posjetila Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama u Smolući, općina Lukavac. Razgovarano je o mogućnostima otvaranja ženskog  odjela  kao i nastavku  podrške Vlade TK radu centra. U centru trenutno boravi 15 štićenika, a  rehabilitacija traje godinu dana. Centar je 2004. godine osnovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, a od 2013. godine je Odlukom Skupštine Tuzlanskog kantona CROPS postao javna ustanova.
Više detalja u video prilogu.
Sagovornici:
Zoran Jovanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK
Nermin Mujkić, direktor CROPS-a
Mersudin Zukić, štićenik

U organizaciji Munja Inkubator društvenih inovacija u Tuzli je održano polufinalno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu, koje je podržalo  Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona. Tema kojim su se bavili mladi je razvoj drvne industrije.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Mirela Omerović, stručni saradnik za obrt u Ministarstvu razvoja i poduzetništva TK
Jan Zlatan Kulenović, direktor Munja Inkubator društevnih inovacija

Rasprava o tome kojom trasom će ići autoput Sarajevo - Beograd se ne stišava. Najintenzivnija je u Bosni i Hercegovini, jer će ova cesta u značajnoj mjeri odrediti bližu budućnost i razvoj područja kroz koja će proći.Ukoliko bi cesta prolazila kroz Tuzlanski kanton to bi značilo aktiviranje svih privrednih potencijala najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji BiH, ističe premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. Ovakvo rješenje značilo bi i izlazak kantona iz komunikacijske blokade.

Detaljnije u video prilogu...
Govori:
Bego Gutić, premijer TK

Vijećnici opozicije u Općinskom vijeću Živinice danas su ukazali na, kako kažu, nezakonitosti u radu Općinskog vijeća. Nesavjesan rad, vladajuće koalicije u ovom vijeću, tvrdi opozicija, mogla bi koštati građane više od pola miliona KM samo u ovoj godini.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Faris Tulumović, predsjednik Kluba vijećnika SSB-a u OV Živinice
Nusret Mamić, predsjednika Kluba vijećnika SDP-a u OV Živinice

Na današnji dan prije 25 godina na području Tuzle donijeta je odluka o organizaciji i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Tim povodom održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je bilo govora o vremenu kada je Tuzla pružila otpor agresoru.
Detaljnije u video prilogu...
Govore:
Selim Bašlagić, bivši predsjednik Skupštine općine Tuzla
Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle

Stranica 1 od 56

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik