Indira Hurić

Indira Hurić

Pad temperature i sinoćnji snijeg iznenadio je mnoge građane TK. Zbog vlažnog kolovoza saobraćaj se odvija otežano na većini putnih pravaca, ali većih problema za nadležne službe nije bilo. Minusi prijete i propadanju poljoprivrednih kultura, a ukoliko se kiša i snijeg zadrže i u narednim danima, posljedice bi mogle biti mnogo ozbiljnije po poljoprivrednike sa TK.

Sagovornici:

Marinko Andrić, direktor Poljoprivrednog zavoda TK

Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK

U organizaciji Behram-begova medrese, Islamske zajednice Kalesija i Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović „Kalesija, u ovoj općini danas je održana manifestacija „Dani porodičnih vrijednosti“. Riječ je o tradicionmalnoj manifestaciji Medrese koja ima za cilj promociju i afirmaciju porodičnih vrijednosti i porodice kao temelja društva.

Više u video prilogu.

Sagovornici.

Udruženje građana oštećenog vida Tuzla nedavno je dobilo vrijednu donaciju za svoje članove. Radi se o 15 laptopa koji su reparirani i prilagođeni korisnicima Udruženja i koji će u mnogome pomoći njihovim članovima. Donacija je rezultat saradnje tuzlanskog Lions kluba sa predsjednikom Lions inicijative za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu Philom Nathanom. Vrijednost donacije je oko 15 hiljada KM.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Sabina Mujezinović, članica Lions kluba Tuzla

Tifa Tučić, izvršna direktorica Udruženja građana ostećenog vida Tuzla

Danas je zasjedalo Općinsko vijeće Teočak. Vijećnici su, između ostalog, razmatrali izvještaje o radu nekoliko javnih ustanova za prošlu godinu. Usvojen je i Izvještaj o radu općinskog načelnika.

Više u video prilogu.

Udruženje građana Moto klub ''TUZLA'' u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona organizator je akcije o sigurnosti u saobraćaju pod nazivom ''Pogledaj dva puta i spasi život''. Akcija ima za cilj podizanje svjesti vozača automobila na početak moto sezone i prisustvo motociklista na cestama, kao najugroženije kategorije u saobraćaju.

Više u video prilogu.

Sagovornik : Almir Toromanović, predsjednik MK "Tuzla"

Javna ustanova Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla promovisala je danas Informator za roditelje djece koja imaju problema sa sluhom. Informator je nastao u okviru projekta podrške učenicima oštećenog vida i govora sa TK pod nazivom- „Želimo da budemo jednaki- pružite nam šansu“. Cilj informatora je da roditelje koji imaju djecu sa problemima sluha i profesionalce koji rade s njima informiše o pravima iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite, kao i da dobiju saznanja gdje i kako se mogu prijaviti za podršku stručnog tima koji im može dati konsultativne savjete.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Snežana Sadiković, koordinatorica projekta

Raza Mujkanović, majka djeteta oštećenog sluha

Danas je u Tuzli svečano obilježena treća godišnjica od formiranja društva „Eko život“ Tuzla. Eko život“ je ovlašteni BH operater za upravljenje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federcije Bosne i Hercegovine. Riječ je o neprofitnom privrednom društvu kojeg je formirala grupa od sedam domaćih privrednika.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Lidija Tomić, član Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Pravilnika o upravljanju ambalaže i ambalažnog otpada

Edita Djapo, ministrica okoliša i turizma FBiH

Merima Dževdetbegović, predstavnica Menproma

Na fakuletu za tjelesni odgoj i sport Tuzla su nedavno nabavili savremene aparate za dijagnostiku stanja mišića, prvenstveno sportista i studenata ovog fakulteta. Ali, aparati su dostupni i za sve građane Tuzle i kantona, i to besplatno. Svi zainetresovani građani moći će koristiti aparate dva puta mjesečno, u prostorijama fakulteta.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Muris Đug, prodekan za naučno- istraživački rad na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport

U sklopu manifestacije Dani Filozofskog fakulteta sinoć održana je promocija časopisa Društvene i humanističke studije Filozofskog fakulteta u Tuzli. Časopis DHS pokrenut je prošle godine u namjeri da se na Fakultetu intenzivira i unaprijedi naučno-istraživački rad i izdavačka djelatnost. Izlazit će dva puta godišnje.

Sagovornici :

Sead Nazibegović, glavni i odgovorni urednik DHS časopisa

Selma Porobić, promotor časopisa

Udruženje antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata i Općina Gradačac danas su -6. aprila, organizovali obilježavanje 72. godišnjice od oslobođenja Gradačca u 2. svjetskom ratu. Tim povodom, ispred spomenika poginulima u Narodnooslobodilačkom ratu 1941.-1945. i Obrambeno–oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine upriličeno je polaganje cvijeća kao i održati prigodni govori. U kongresnoj dvorani Gradačačkog sajma održana je i će se svečana akademija.

Više u video prilogu.

Sagovornici :

Husein Mejremić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Gradačac

Jovo Stanišić

Stranica 1 od 32

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prijava

Korisnik