Print this page

Bazdarević i Džeko priželjkuju pozitivan rezultat u Atini

Zdravstveni bilten je dobar i sve je u najboljem redu. Sead Kolašinac se osjeća jako dobro. Nema i neće biti problema ni s ostalima. Nadam se da će svi naši igrači biti 100 posto spremni za sutrašnju utakmicu s Grcima, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prije večerašnjeg treninga u Atini.

Vjeruje da BiH može uzeti važne bod(ove) u Grčkoj u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Dobro smo radili da sutra odigramo dobro. Ako budemo dobro igrali bit će i dobar rezultat. Mislim da je i remi dobar rezultat, iako smo se spremali da ne kalkulišemo u utakmici. Učinili smo sve i spremamo se pobijediti. Kažem igrat ćemo bez kalkulacija, ići na pobjedu, a ako se desi da se kući vratimo s neriješenim rezultatom nećemo biti nezadovoljni", istakao je Baždarević, dodavši:

"Ne bih se vraćao kroz historiju. Svaka utakmica ima specifičnost. Grci stvaraju novu ekipu, imaju dobre rezultate. Kvalitetni smo, imamo adute, igrače u dobroj formi. Bit će teška utakmica s puno trčanja. Budemo li se borili, možemo im napraviti puno problema."

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko očekuje pozitivan rezultat sutra protiv Grčke.
"Kao što je selektor rekao, mislim da ta utakmica od prije četiri godine ne može nam pomoći sutra. Mislim da neće biti puno sličnosti, ali volio bih da sudbina bude takva, da opet odigramo 0:0 u Atini i da budemo na SP-u. I za nas i za Grčku je ovo jedna od bitnijih utakmica, a Grcima je dobro što igraju kod kuće, no to može biti i dodatni pritisak. Svi naši igrači morat će dati maksimum da bismo došli do povoljnog rezultata", kazao je Džeko.
"Mislim da smo i prije Belgije bili u formi, a znamo kako smo završili. Ne treba se oslanjati na to. Sigurno da ta forma može da pomogne. Moramo dati sve od sebe. Ne treba se zalijetati. Treba biti fokusiran", dodao je napadač Rome, kojem je dargo što Manolas neće igrati. "Nije mi žao što ne igra Manolas. Kostas je jedan od najboljih defanzivaca u Italiji, pa i šire. Uz malu popravku mentaliteta, može biti jedan od najboljih stopera. Drago mi je što ne igra", zaključio je Edin.

Utakmica četvrtog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između Grčke i BiH igra se na stadionu ”Georgios Karaiskakis” u Atini sutra, 13. novembra, s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno u 20.45 po našem srednjoeuropskom vremenu.

Poslije tri odigrana kola, Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.