Malkočević: Veliki je uspjeh dva puta zaredom pobijediti Hrvatsku

Kadetska selekcija Bosne i Hercegovine danas je u Tuzli pobijedila odgovarajuću reprezentaciju Hrvatske rezultatom 1:0, što je drugi trijumf mladih „zmajeva“ protiv „vatrenih“ u razmaku od tri dana.

Selektor naše reprezentacije Sakib Malkočević iskoristio je današnju utakmicu da provjeri veći broj kandidata za državni tim.

- Neuobičajeno je za našu selekciju da igramo u decembru, ali nam je na ruku išlo vrijeme. Osim toga, reprezentacija Hrvatske imala je slobodan termin, pa smo odigrali dvije utakmice. Glavni cilj ovih utakmica bila je provjera nekih novih igrača i sigurno je da će nam ovi kontroli mečevi dobro doći - izjavio je za Fenu selektor Malkočević.

U utorak su naši kadeti u Ivankovu, mjestu u blizini Vinkovaca, pobijedili kadete Hrvatske još uvjerljivije - 4:1.

- Ni taj, a još manje današnji rezultat, ne smiju nas zavarati. Hrvatska se pokazala kao dobra reprezentacija. Utakmicu u Ivankovu smo odigrali puno bolje, danas se kod naših igrača osjetio umor. Dva puta pobijediti Hrvate u tri dana veliki je uspjeh za našu selekciju. To će nam biti vjetar u leđa u daljim pripremama za nastup u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine koje se igra upravo u Hrvatskoj - smatra selektor naše U-17 reprezentacije.

Malkočević kaže da sada slijedi pauza u aktivnostima kadetske reprezentacije, ali već u januaru nastavlja se realizacija programa priprema za nastup u elitnom krugu kvalifikacija za EP 2017.

- U januaru ćemo organizirati kamp, a u februaru ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice s Crnom Gorom, dok u martu počinju kvalifikacije u elitnom krugu. No, prije toga, 13. decembra, čekat ćemo vijesti iz Niona, gdje će biti obavljen ždrijeb reprezentacije koje su se plasirale u elitni krug. Tada ćemo saznati protivnike kao i mjesto gdje ćemo igrati - zaključio je Malkočević.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik