Okupila se rukometna reprezentacija BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u januaru će odigrati pet prijateljskih utakmica u Skoplju i Beogradu, protiv selekcija Makedonije, Saudijske Arabije i Bahreina, učesnica svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Rukometaši BiH 2. januara naredne godine putuje u Skoplje, gdje će do 7. januara odigrati tri utakmice.

Protivnik je domaća selekcija Makedonije (3., 4. i 5. januara), koja se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu Francuskoj. Dva susreta s Makedoncima bit će zatvorenog tipa.

Nakon Makedonije, izabranici selektora Bilala Šumana 7. januara idu za Beograd gdje ih čekaju još dva kontrolna susreta, protiv Saudijske Arabije 8. i Bahreina 9. januara.

Nakon susreta sa Bahreinom, u popodnevnim satima planiran je povratak avionom iz Beograda i još sedam dana bh. tim će biti na pripremama u staroj bazi – hotelu Hills na Ilidži.

 - Imamo dosta vremena na raspolaganju. Pored treninga i analiza, imat ćemo pet kvalitetnih provjera. Vidjet ćemo i neke nove igrače na djelu, šansu će dobiti i oni koji u minulim utakmicama nisu imali neku minutažu.

Radit ćemo mnogo toga, a sve s ciljem da što bolje i spremnije dočekamo naredne kvalifikacione susrete protiv Finske, u maju iduće godine. Nećemo samo na ovome stati, jer ćemo se još jednom okupiti u aprilu, što će biti generalna priprema za ta dva duela, koja nam mnogo znače - kazao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Pripreme za bh. tim su počele danas, a igrači će imati odmor za Novu godinu. Drugog januara planirano je novo okupljanje, kada se autobusom i putuje za Skoplje.

Selektor Šuman za ovu akciju je pozvao sljedeća 24 rukometaša. Na spisku su: Benjamin Burić (HSG Wetzlar/Njem), Damir Efendić (Borac Banja Luka), Deni Serdarević (La Cean/Fra), Adi Ahmetašević (Gračanica), Tomislav Nuić (NEXE Našice/Hrv), Alen Ovčina (Antaliyaspor/Tur), Faruk Vražalić (Besiktas Mogaz/Tur), Vladimir Vranješ (Tatabanya/Mađ), Senjamin Burić (Nantes/Fra), Muhamed Toromanović (Creteil/Fra), Mirsad Terzić (Veszprem/Mađ), Nikola Prce (Azoty Pulawy/Polj), Marin Vegar (NEXE Našice/Hrv), Duško Čelica (Constanta/Rum), Marko Tarabochia (Orlean Wisla Plock/Polj), Ivan Karačić (Maccabi Rishon/Izr), Saša Marjanac (CSM Bucuresti/Rum), Mario Pavlak (Izviđač), Marko Panić (Chambery Savoie/Fra), Dejan Malinović (Creteil Handball/Fra), Kristijan Jarak (Izviđač), Benjamin Čičkušić (Maglaj), Muhamed Zulfić (Fillipos/Grč), Vladan Lončar (Granollers/Špa).

FENA/RTVTK

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik