Print this page

FK Sloboda pobjednik turnira u Linzu: Zlato za zlatne dječake (VIDEO SPORT DNEVNIK))

Mlade nade Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla generacija U-10 – 2007. godište, pod vodstvom trenera Nevzeta Hasanbašića, osvajači su Prvog mjesta i zlatne medalje na 19-om tradicionalnom internacionalnom novogodišnjem turniru koji je 27. i 28. decembra održan u austrijskom gradu Linzu u organizaciji ASKO DONAU KLUBA IZ LINCA.

Sloboda je do finala došla ostvarivši tri pobjede, dva poraza i jedan nerješen rezultat u grupnoj fazi takmičenja. U polufinalnoj utakmici bili su bolji od ekipe Blau-Wais iz Linca, dok su u finalu nakon produžetaka bili bolji od domaće ekipe St. Magdalena, sa konačnim rezultatom 1:0.

Slobodinu ekipu pod vodstvom trenera Nevzeta Hasanbašića, činili su: Daris Begić, David Ilić, Adi Bešić, Arslan Dizdarević, Vanes Ramić, Fetah Sabirović, Aldin Ćosić, Alem Dautović, Tarik Saletović, Ensar Karić, Deni Grbić i Eldar Čačković.

Osvajanjem zlatne medalje na ovom prestižnom internacionalnom turniru Slobodini dječaci uzrasta do 10 godina, pokazali su da mogu igrati ravnopravne internacionalne utakmice sa vršnjacima drugih prestižnih evropskih škola fudbala i pobjeđivati, te da se Slobodina škola fudbala i izuzetno cijeni, jer je ovo bio deveti uzastopni nastup Slobode na ovom turniru, koja je ujedno bila i jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Slobodina generacija U-12 – 2005. godište, predvođena trenerom Vedranom Kovačevićem, takođe je ostvarila odličan rezultat osvojivši Peto mjesto.

Domaćin turnira, klub Asko Donau Linz s kojima Sloboda već godinama gaji dobre prijateljske odnose i ovaj put se pokazao kao izuzetno dobar domaćin, a veliko gostoprimstvo djeci su ukazali brojni Bosanci i Hercegovci okupljeni u Udruženje građana Bosne i Hercegovine ''Linz''. Brojni privrednici i drugi građani koji su nastojali svaki trenutak biti na usluzi i boravak djeci u Linzu učiniti što zanimljivijim...

Media