Print this page

Saopštenje KK "Do" Tuzla povodom izbora najboljih sportista TK za 2016. godinu

Poštovana redakcijo,

nemožemo a da se ne oglasimo o nanesenoj velikoj šteti našem klubu kao i našoj karatistkinji Stefani Krešić, pri izboru sportiste Tuzlanskog Katnona.

Naime Stefani je u prošloj godini osvojila 63 zlatne medalje kako u državi tako i na inostranim takmičenjima, zatim 6 puta bila proglašena najuspješnijom takmičarkom turnira za sto postoje dokazi na svim portalima.

Paored ovih rezultata Satefani je imala fantastičan skor na medjunarodnoj sceni za što smo uredno dostavili Sportskom Savezu Tuzlanskog Katona potvrdu od KS BiH, a odnosi se na tri sledeća rezultata:

1.Juni naše dvije takmičarke Ilma Rahmanović juniorka i Stefani Krešić kadetkinja predstavljaju našu zemlju u Turskoj na Evropskom prvenstvu regija sa takmičatkama KBS Sinbra i osvajaju treće mjesto i bronzanu medalju.

2.U julu Svjetski Kup u Umagu naša Stefani iako povrijedjena uspjeva osvojiti peto mjesto.

3. U Sarajevu u decembru Stefani osvaja prvo mjesto i zlatnu medalj te postaje Balanska kadetska prvakinja.

   To su znači tri rezultata sa kojim smo našu takmičarku nominovali za ovu manifestaciju.

Sabiranjem bodova po pravilniku iz 2015 godine koji je na snazi i po kojem su takmičari bodovani, naša takmičarka ima po bodovima drugi rezulta na nivou svih takmičara koji su nominovani , a takodje i drugi kadetski rezultat sa 1120 bodova.

Po okončanju i proglašenju naša takmičarka nije niti u jednom nivo bila proglašena niti kao druga kadetkinja niti u nivou specijalnih nagrada ili bilo kojih drugih.

Zato se pitamo kakav je ovo izbor pod čijim patronatom i zašto uopće postoji pravilnik, neželeći da uvrijedimo bilo čijeg takmičara i dobitnika nagrade, ali medju kadetima Stefani je ubjedljivo na drugom mjestu, ali tu joj nisu dodijelili mjesto, dok su sa druge strane nagrade dodjeljivane za vice prvake države itd.Kada se doslo do specijalnih nagrada niti tu joj nije bilo mjesto, a dodijeljene su djevojcicama sa 12 godina koje su osvojile bronzane medalje na dječijem Balkansko prvenstvu, i neka su mi im za to čestitamo, ali samo ovo usporedjujemo sa našom takmičarkom.Pitamo se kakva je to komisija , zar je moguće da su u komisiji sjedile dvije karatistkinje i da dozvole ovakav propust,ili su to namjerno douzvolile, a to isto nije učinjenu prema njihovom klubu.

Sve do ove godine iz jednog sporta nagrada je dodjeljivana i za prvo i za drugo mjesto iz istog sporta, za to postoje dokazi iz prošle godine , a i pravilnik je iz prošle godine nije mijenjan.

Najoštije osudjujemo ovakav postupak izbora, a vama kao tvorcima istine ostavljamo da objavite istinu o ovome.

S poštovanjem

Upravni odbor kluba