SJEDEĆA ODBOJKA : Idemo u Brazil po novo zlato za BiH

U prostorijama Kluba sjedeće odbojke Sinovi Bosne u Lukavcu je danas održana pres konferencija uoči odlaska kapitena ove ekipe na Paraolimpijske igre u Riju u sastavu aktuelnog olimpijskog pobjednika, selekcije Bosne i Hercegovine. U ovom sportu naša reprezentcija je osvojila sve trofeje i vjeruju da se i ovog puta neće vratiti bez medalje i odbraniti zlato sa prošlih igara:

Ermin Jusufović:„ Dobro smo se pripremili i vjerujem da ćemo biti prva selekcija koja je uspjela odbraniti olimpijsko zlato. Znaći mi i podrška iz mog kluba i siguran sam da u Riju nećemo razočarati kao što nismo do sada ni na jednom takmičenju. Dobro je što smo u grupi sa Ukrajinom, Iranom i Kinom, pa sa nekom od ovih ekipa možemo kasnije igrati tek u finalu. Rusija nije na igrama zbog dopinga, pa je umjesto njih Ukrajina „.

Pored Jusufovića u stručnom štabu reprezentcaije je i Ejub Mehmedović iz Sapne, a sigurni smo da će nas reprezentativci ponovo obradovati. Kada je u pitanju Klub Sinovi Bosne, počeli su pripreme i ambicije su im kao i ranijih godina da budu u samom vrhu i pokušaju sa vlastitim snagama parirati Spidu i Fantomima. Podsjetimo da je među prvim reprezentativcima bio i rahmetli Edin Ibraković koji je takodje bio član ovog kluba.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik