Šuman objavio spisak igrača za Španiju i Austriju

Selektor rukometne bh. reprezentacije Bilal Šuman objavio je danas spisak igrača za utakmice protiv Španije i Austrije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Okupljanje je zakazano za period između 26. oktobra i 7. novembra u hotelu "Hills" na Ilidži.

Na svoj spisak selektor Šuman je odlučio uvrstiti 26 rukometaša, a na istom se nalaze: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Nebojša Bojić, Tomislav Nuić, Denni Đozić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Vladan Lončar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Mario Pavlak, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Kristijan Jarak, Benjamin Čičkušić i Vojislav Brajović.

Šuman je obrazložio i razloge zbog kojiih se određeni igrači ne nalaze na spisku: "U ovom trenutku Halilbegović i Zulfić nemaju sređenu situaciju oko svog kluba i već dugo nisu u aktivnoj igračkoj formi, te stoga u ovom ciklusu od dvije utakmice nisu pozvani na okupljanje. Na njih će se svakako računati u budućim aktivnostima", kazao je Šuman i dodao da Ereš i Hrstić čekaju mogući poziv druge reprezentacije. "Hrstić i Ereš su u razgovoru sa mnom izrazili želju da ipak sačekaju mogući poziv druge reprezentacije za koju smatraju da bi bilo bolje nastupati. Ja, kao selektor, sam im poželio sreću u daljem nastavku karijere sa čim su oni sami sebi zatvorili vrata naše selekcije. Svi igrači koji razmišljaju na sličan način i koji ne žele da daju svoj maksimalan doprinos reprezentaciji BiH će u buduće imati isti tretman", jasan je Šuman.

Selektoru je također nejasna odluka i Zildžića koji također nije na spisku. "Što se tiče Zildžića, za mene je zaista neprihvatljiva njegova odluka da se iz Prve lige Španije preseli u Treću ligu Njemačke koja po meni nema reprezentativni potencijal te stoga radije pružam priliku igračima iz Premijer lige BiH", objasnio je Šuman.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik