OŽRK Jedinstvo: Protiv Leotara za povratak samopouzdanja

U 3.kolu ženske rukometne Premijer lige BiH tuzlansko Jedinstvo će u Mejdanu ugostiti Leotar iz Trebinja.

Na današnjoj press-konferenciji trener kluba Zvjezdan Tomić je rekao da protiv novog premijerligaša očekuje pobjedu, ali da je pored osvajanja bodova ovaj susret veoma bitan i za vraćanje samopuzdanja ekipe nakon neočekivanog poraza u Zavidovićima od Krivaje. Po njegovim riječima iz tog poraza su izvukli pouke i sada očekuje da ekipa pokaže svoju pravu snagu.

Sličnog mišljenja je i rukometašica Neira Midžić, koja iskoristila priliku da pozove i navijače da svojom podrškom pomognu Jedinstvu da dođe do drugog ovosezonskog trijumfa.

Utakmica Jedinstvo - Leotar igra se sutra u maloj dvorani tuzlanskog Mejdana od 19 sati.

Predsjednik kluba Zvjezdan Karadžin informisao je novinare da Upravni Odbor Omladinskog ženskog rukometnog kluba Jedinstvo nije prihvatio ostavku direktora Elmira Grabčanovića, koja je uslijedila nakon poraza od Krivaje. Kako je rekao ostavka je podnesena zbog opstrukcija iz Rukometnog saveza BiH i nema veze sa stanjem u klubu. Naime Savez je jednoj od najboljih rukometašica Jedinstva Marijani Sorak zabranio nastup sa zaštitinom maskom, koju ona mora imati zbog operacije nosa. To je i bio jedan od razloga pomenute ostavke Grabčanovića. U klubu očekuju njegov brz povratak na poziciju direktora.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik