Print this page

U Tuzli trofej UEFA Lige prvaka!

Turneja trofeja UEFA Lige prvaka u Bosni i Hercegovini, ovog vikenda nastavljena je u Tuzli. Danas su na Trgu Slobode svi zainteresirani imali priliku da posjete izložbu i fotografišu se s prestižnim trofejom Lige prvaka. Kamion, koji je specijalno napravljen za Turneju trofeja UEFA Lige prvaka, pretvoren je u izložbeni prostor veličine 200 kvadratnih metara.

Multimedijalna izložba u improviziranom izložbenom prostoru omogućila je nogometnim fanovima da uživo vide suvenire s najvažnijih utakmica, te da testiraju svoje nogometno umijeće, učestvujući u različitim igricama i na taj način osvoje brojne poklone.

Osim multimedijalne izložbe, istovremeno je na Trgu slobode bio organiziran i nogometni događaj za djecu na kojem su učestvovali djeca iz Doma za nezbrinutu djecu, Ustanove za djecu s poteškoćama u razvoju Tuzla i Udruženja žena Romkinja “Bolja budućnost”.

Prva stanica trofeja u Bosni i Hercegovini bilo je Sarajevo, 6. oktobra, a poslije Tuzle trofej će bit predstavljen u Derventi (11. oktobra) i Bihaću (14. 15. oktobra).