Print this page

Za meč sa Grcima Baždarević pozvao 23 igrača

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je objavio spisak od 23 igrača na koje će računati u utakmici četvrtog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Grčke 13. novembra u Atini.

Na Baždarevićevom spisku našli su se:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;

Odbrana: Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović,

Vezni red: Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Milićević;

Napadači: Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Baždarević je spremio poziv i za Samira Memiševića, Darija Dumića, Harisa Duljevića, Miroslava Stevanovića i Tomislava Tomića u slučaju da neko s prvobitnog spiska izostane zbog povreda.

Sanjin Prcić i Marin Ančić su otkazali nastup zbog povreda i zbog toga nisu zauzeli mjesto na spisku.

Okupljanje bh. reprezentativaca zakazano je za ponedjeljak, 7. novembra, u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici. Izabranici selektora Baždarevića za meč sa Grcima u Zenici će se pripremati do petka, 11. novembra, kada će čarter letom otputovati u Atinu.

U glavnom grčkom gradu do meča sa popularno zvanim “helenima” reprezentativci BiH odradit će još dva treninga. Utakmica Grčka - BiH igra se 13. novembra na stadionu "Georgius Karaiskakis" u atinskom predgrađu Pireju sa početkom u 20:45 sati.

Poslije tri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi H Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.