Putovanje je uvijek dobar izgovor: Gdje u novogodišnji šoping?

Kada bi krenuli da istražujete i sto različitih ljudi pitate zašto vole da putuju, sigurno bi odgovori bili šaroliki i zanimljivi. Kultura, istorija, umjetnost, hrana i priroda - sve su to neki od razloga zašto idemo na put, ali ima i onih kojima sve to navedeno nije bitno.

Ukoliko imate vremena i novca evo koje su to destinacije u koje se isplati otputovati radi šopinga.

1. London, Velika Britanija
Koliko vam treba dana: 3-4

S lakoćom možemo reći kako je London centar Evrope, barem kada je šoping u pitanju. Ovaj grad vrvi od dizajnerskih radnji, sportskih autleta, ali i pijaca na kojima možete kupiti "second hand" garderobu. Najpopularnija šoping ulica je Oksford strit, a od pijaca je definitivno najbolja ona Cemden Market.

2. Milano, Italija
Koliko vam treba dana: 2-3

Milano je svjetski sinonim za visoku modu pa je i sasvim logično da je ujedno i popularno šoping odredište za sve ljubitelje dizajna. Armani, Versaće i Dolče i Gabana samo su neki od brendova koje ovdje možete kupiti, a nemojte se ni truditi da pronađete neku radnju s 'jeftinijom' robom, jer takave ovdje ne postoje.

3. Istanbul, Turska
Koliko vam treba dana: 4-5

Svašta se može kupiti za vrijeme Nove godine. Neki kupuju garderobu kako bi se uljepšali, dok drugi kupuju na primjer tepihe kako bi ukrasili svoj dom. Ako ste među njima, ne bi bilo loše zaputiti se do Istanbula ili Antalije u neku od fabrika tepiha gde možete kupiti prave, ručno rađene turske tepihe za koje ćete ipak morati da izdvojite malo više novca. Kada jednom odete u Istanbul svakako kupite i malo začina.

4. Rim, Italija
Koliko vam treba dana: 4-5

Želite svoje prijatelje da iznenadite odličnom italijanskom večerom koju ćete pripremiti od prave italijanske tjestenine i začina? Zaputite se u Rim i opremite se najboljim začinima od kojih su najpoznatiji oni za pripremanje prave italijanske tjestenine. U Rimu nećete imati ni problema da pronađete svoj novogodišnji autfit, jer ipak - italijani cijene dobar komad odjeće.

5. Beč, Austrija
Koliko vam treba dana: 1

Iako nije pretjerano jeftin, Beč je nama najbliže šoping odredište do kojeg se isplati otići autom. Na putu do Beča se možete zaustaviti i u Gracu gdje se nalazi jedan od najvećih šoping centara u ovom dijelu Europe - Seiersberg. U Beču ćete pronaći zaista sve, a pogotovo kada se iza Božića približi sezona velikih rasprodaja.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik