Print this page

Održana premijera najočekivanijeg filma "Ratovi Zvijezda - Sila se budi"

Premijera filma "Ratovi Zvijezda - Sila se budi", inače, najočekivanijeg filma godine održana je sinoć u Los Angelesu.

Premijera je bila rezervirana samo za odabrane i one dubokog džepa. Istodobno, očekuje se da će sedmi nastavak jedne od najpopularnijih svemirskih saga, koja ove sedmice kreće u kinodvorane širom svijeta, biti najgledaniji film ove, odnosno sljedeće godine.

 

Dosadašnjih šest epizoda ukupno je zaradilo više od 4 i pol milijarde dolara i to samo od prikazivanja u kinima. Inače, prava zarada krije se u popratnim sadržajima, kao što je prodaja videoigrica, odnosno lutaka iz serijala. U očekivanju premijere, one namijenjene "običnim smrtnicima", širom svijeta održane su brojne konvencije, a svi opsjednuti najnovijim nastavkom ove superuspješne franšize.

"Kako neki film može uopće preživjeti tako velika očekivanja? No svejedno, mislim da smo uspjeli. Glumci su izvrsni, sve scene su prekrasne, a glazba, mislim da ćete svi ostati bez daha", izjavio je J. J. Abrams, redatelj filma.

Franšizu je davne 1977. pokrenuo George Lucas koji je prije nekoliko godina, odlučio je da mu je dosta posla vezano za nastavak snimanja, pa je za 4 milijarde dolara sva prava prodao kompaniji Disney.

 

Autor: Fena