Crnogorski biseri: Kotor među kandidatima za najbolju evropsku destinaciju 2016.

Jedan od najljepših gradova Bokokotorskog zaliva, crnogorski grad Kotor, nalazi se među kandidatima za titulu najbolje evropske destinacije, javlja Anadolu Agency (AA). 

Takmičenje organizuje European Best Destinations sa sjedištem u Briselu, koja se bavi razvojem i promocijom kulture i turizma u Evropi. Pored Kotora, u trci za najbolju evropsku destinaciju u ovoj godini su Atina, Prag, Zadar, Amsterdam, Brisel, Pariz, Novi Sad, Berlin, Plovdiv, Beč, Edinburg, Madrid, Rim, Barselona, Nikozija, Azor, Nant, London i Milano. Titulu iz 2015. godine brani francuski grad Bordo.

„Ako ste zaljubljenik prirode, umjetnosti, istorije i želite znati više o bogatoj kulturnoj baštini i običajima, posjetite grad Kotor koji se nalazi u zvanično jednom od najljepših zaliva na svijetu“, piše, između ostalog, na stranicama European Best Destinations. 

U Turističkoj organizaciji Kotora zadovoljni su što je njihov grad u trci za prestižno priznanje.

„Ova nominacija je veoma važna za nas, znači nam potvrdu da se Kotor u turističkom smislu razvija na pravi način i biva sve više prepoznat kao nezaobilazna destinacija. To ujedno znači da i TO Kotor svojim promotivnim aktivnostima doprinosi pozicioniranju Kotora na mapi najboljih svjetskih i evropskih destinacija, što nam daje vjetar u leđa da nastavimo tim stopama“, kazala je u izjavi za AA Dragana Samardžić, menadžer za promociju u TO Kotor. 

Glasanje za najbolju evropsku destinaciju počelo je 20. januara i traje do 10. februara. U TO Kotor ističu da je i sama nominacija veliko priznanje.

„Nadamo se tituli najbolje evropske destinacije, ali svakako smatramo da je i sama nominacija izuzetno priznanje. Ova nominacija ima izuzetan promotivni značaj. Veliki broj svjetskih medija prati ovaj događaj i Kotor će zahvaljujući nominaciji biti u fokusu najvećih svjetskih medija, posebno turističkih, što doprinosi publicitetu. Grad koji odnese titulu najbolje evropske destinacije će svakako osjetiti benefite kroz veći turistički promet, što su nam potvrdili prethodni gradovi koji su osvojili ovu titulu“, istakla je Samardžić. 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik