Predstavljamo: “Do krvi” - Olgin tango koji osvaja publiku (VIDEO)

Olga Olga

Olga  nije novo muzičko ime. To je dama koja je svojom nenametljivošću godinama oslonac brojnih velikih muzičkih projekata. Još u dobi od 4 godine znalo se da će postati zvijezda, jer je već u tom uzrastu postala članica najčuvenijeg dječijeg hora “Kolibri”.
Po profesiji diplomirani violinista, svoju je karijeru gradila spajajući svoje dvije muzičke ljubavi – violinu i pjevanje. Njene muzičke kvalitete već godinama prepoznaju najpoznatiji izvođači Balkana i poklanjaju joj svoje povjerenje.
Njena muzička biografija sadrži mnogo važnih saradnji, nastupa, velikih projekata. Olga je bila dio tima Željka Joksimovića na Eurosongu u Azerbejdžanu, sa pjesmom “Nije ljubav stvar”. Također je dio velikog muzičkog projekta Balkan Bazar. Olga je i stalni član benda “Kiki Lesendrić i Piloti”, a u brojnim hitovima ovih izvođača već na prvo slušanje prepoznajete Olgin autentični glas, koji ostavlja bez daha. Uz pomenute izvođače Olga je sarađivala i sa Zdravkom Čolićem i Sergejom Ćetkovićem, a bila je i stalni član ekipe Tonija Cetinskog na čuvenoj “Furia” turneji.
Olga je pobjednica posljednjeg serijala “3K dur”, prvog muzičkog takmičenja pjevača u kojem su “otkrivene” brojne velike muzičke zvijezde današnjem scene.
“Do krvi” je prvi Olgin samostalni projekt u kojem je učestvovala brojna ekipa istinskih muzičkih zvijezda. Autor pjesme je Kiki Lesendrić, a tekstopisac Ivan Kovačević. U pjesmi i spotu gitaru svira čuveni Vladan Vučković – Paja (gitarista Zdravka Čolića i benda “Piloti”), a u spotu  svoje igračko umijeće predstavlja i Milan Rus, istaknuti baletan Narodnog pozorišta u Beogradu. U spotu se pojavljuju i drugi Olgini prijatelji, muzičari Pilota i njeni dugogodišnji saradnici.
“Do krvi” je pjesma koju ćete zavoljeti na prvo slušanje, nakratko će Vas odvesti u temperamenti svijet tanga i predstaviti Vam Olgu u svoj raskoši njenog muzičkog talenta.  

 

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik