Njemački grad traži izbjeglice

Goslar, mali grad u Donjoj Saksoniji, traži da im se pošalje što veći broj azilanata i to dok se mnogi gradovi u cijeloj Njemačkoj bore sa neviđenim prilivom izbjeglica, za koje više nema ni mjesta za smještaj. Gradonačelnik ovoga mjesta smatra da su azilanti pravo rješenje za sve probleme gradića u podnožju planine Harc. Ova ponuda je došla možda u najbolje vrijeme, jer se temperature spuštaju ispod nule, a izbjeglički centri su odavno pretrpani.

Gradonačelnika Oliver Junk istakao je kako je uvjeren da izbjeglice mogu biti odgovor na sve probleme Goslara te da zbog toga pitanje azilanata nije samo humanitarnog karaktera. Ovaj grad, iako je nekada bio veoma bogat, sa banjskim lječilištem i rudnikom, posljednjih godina proživljava teške trenutke jer se broj njegovih stanovnika smanjio za 4.000.

"Mislim da najjednostavnije možemo riješiti svoje probleme ako prihvatimo imigrante", rekao je gradonačelnik Junk nedavno, objašnjavajući da je primijetio da je većina izbjeglica mlada, dobro obrazovana te da su oni neophodni za tržište rada u Goslaru.
"Neophodni su nam stanovnici koji će pomoći da naša zajednica, ali i ekonomija našeg grada ponovo 'stanu na noge'. Kada budemo imali više stanovnika, onda ćemo graditi i nove škole, bazene, sportske centre, kao i ostalu infrastrukturu. Poslovni ljudi mi se često žale kako im je neophodno više radnika i profesionalaca. Mislim da će azilanti biti pravi odgovor za naše probleme."

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik