PROSTA Balance - dodatak prehrani za očuvanje zdravlja i funkcije prostate!

Jedan od najčešćih zdravstvenih problema s kojima se susreću muškarci stariji od 45 godina jeste benigna hiperplazija prostate (BHP) tj.prekomjerni rast ćelija prostate što dovodi do velikog broja neugodnih i uznemirujućih simptoma. Simptomi BHP su: usporeno ili odgođeno mokrenje, slabi mlaz, nepotpuno pražnjenje, isprekidanost mlaza urina, kapanje, noćno mokrenje, bol pri mokrenju, prisutnost krvi u mokraći, zastoj mokraće, učestalije mokrenje, urgentno mokrenje, nekontrolisano istjecanje mokraće.

Više studija pokazuje da je BHP povezana sa povišenom incidencom erektilne disfunkcije.

Terapija BHP je medikamentozna i hiruška. Prevencija je zapravo najbolji metod liječenja, kako do liječenja ne bi ni došlo.

Za održavanje i poboljšanje reproduktivnog zdravlja muškarca preporučujemo naš novi dodatak prehrani, PROSTA Balance. Namijenjen je muškoj populaciji iznad 40 godina starosti kao prevencija i pomoć u liječenju benignog uvećanja prostate te za održavanje reproduktivnog zdravlja muškarca.

PROSTA Balance je pažljivo birana kombinacija biljnih ekstrakta, ploda testeraste palme, sjemenki bundeve, korijena koprive, likopena, fitosterola, te minerala cinka i selena.

Ekstrakt ploda testeraste palme sadrži fitosterole i slobodne masne kiseline koji su u različitim istraživanjima pokazali izrazitu učinkovitost kod ublažavanja simptoma BHP. Djeluje antiandrogeno i protuupalno.

Ekstrakt sjemenki bundeve je bogat vitaminima A, B i E, mineralima Zn i Se, omega-3 i omega-6 masnim kiselinama i fitosterolima.

Ekstrakt korijena koprive sadrži lignane poput 3,4-divaniltetrahidrofurana, steroidne komponente poput stigmasterola koji doprinose poboljšanju simptoma donjeg urinarnog trakta u BHP.

Likopen je snažan antioksidans koji pokazuje protuupalno djelovanje, pojačava međućelijsku komunikaciju, utiče na održavanje ćelijske funkcije te smanjuje abnormalnu ćelijsku proliferaciju.

Fitosteroli inhibiraju prevođenje testosterona u DHT. Hemijska struktura im je slična androgenim hormonima te se kompetitivno vezuju za receptore.

Posebnu važnost za zdravlje muškog reproduktivnog sistema imaju minerali cink i selen.

Cink ( Zn ) je od svih tkiva, najzastupljeniji u prostati. Neophodan za stvaranje muških spolnih hormona. Nizak nivo cinka povezan je sa hormonskim disbalansom starijih od 40 godina. Oboljeli od BHP i raka prostate imaju niže nivoe cinka u odnosu na zdrave pojedince.

Selen ( Se ) je jedan od najvažnijih antioksidativnih minerala. Pomaže u borbi protiv većine kancera te pruža zaštitu od teških metala.

Zn i Se smanjuju oksidativni stres u nastajućem spermatozoidu poboljšavajući kvalitet sperme.

PROSTA Balance se posebno preporučuje :

  • kod otežanog, nepotpunog i učestalog mokrenja
  • kod upalnih promjena u urinarnom traktu
  • kod poremećene spermatogeneze

PROSTA Balance - za očuvanje zdravlja i funkcije prostate!

Zapamtite, uvijek je bolje spriječiti nego liječiti! Prevencija je najbolji lijek!

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik