Sabina Grđić

Sabina Grđić

Da li ste znali da vježbom popravljate svoje zdravlje i čuvate organizam od niza bolesti i poremećaja?! Ljudi koji se aktivno bave sportom dokazano duže žive. Aktivno zdravlje kao način života, najznačajniji je faktor postizanja i održavanja zdravlja u svim njegovim aspektima. Šta je to aktivno zdavlje i kome se preporučuje, objašnjava dr. Jasmin Zahirović, instruktor.

Kao i svake godine na početku sezone "Moto klub" Tuzla u saradnji sa MUP-om TK realizira akciju podizanja svijesti o bezbjednosti u saobraćaju. Tako je i ove godine. Opširniej u video prilogu u kojem govore Adnan Numanović i Mirza Osmanović, članovi „Moto kluba“ Tuzla.

Kako bi vratili tuzlanskom vidikovcu Kicelj nekadašnji sjaj mladi iz Udruženja „Partikltura“ nedavno su organizovali društveno korisnu akciju "Refresh" Kicelj. Eko akciji odazvali su se i mladi i nešto stariji Tuzlaci. Opširnije u video prilogu u kojem govore Enesa Džinić, učesnica akcije i Dino Jamaković, koordinator projekta.

Sutra će u BKC Tuzla biti održan 9. Festival “Sevdalinko, u srecu te nosim”. Na Festivalu sevdalinke, kojeg organizuje Udruženje muzičkih umjetnika nastupiće mnogi izvođači ove tradicionalne bosanske pjesme. Festival počinje u 19 sati. Opširnije u video prilogu u kojem govore: Ramiza Milkunić, predsjednica Udruženja muzičkih umjetnika Tuzlanskog kantona, Hamza Šantić, učesnik 9. Festivala sevdalinke iz Mostara, tuzlanska pijanistica Sarah Skopljak, učesnica 9. Festivala sevdalinke i Mirela Ibrahimović-Mehanović, umjetnički rukovodilac u BKC-u.


Učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole iz Tuzle nastavljaju da bilježe izvrsne rezultate. Sa takmičenja u Bijeljini vratili su se okićeni nagradama.  Opširniej u video prilogu u kojem govore Nedim Suljić, direktor Osnovne Muzičke škole Tuzla, Jovan Rašković, nastavnik violine OMŠ Tuzla i učenici koji su osvojili vrijedne nagrade.

U povodu obilježavanja jubileja 60 godina postojanja Srednje muzičke škole u Tuzli u BKC održan je koncert profesora. Bila to izuzetna prilika, jer je zadnji koncert profesora održan davne 1982. godine. Opširniej u video prilogu u kojem govore Senija Berberović, profesorica flaute, Zrinka Andrejaš, direktorica Srednje muzičke škole Tuzla i Vedrana Šimić, sopranistica.

Predstava “Budala na večeri” Narodnog pozorišta iz Tuzle pobjednik je ovogodišnjih 16. “Dana komedije” u Bijeljini. Tim i povodom pripreme dvije nove predstave predstavnici NP Tuzla obratili su se novinarima.
Opširnije u video prilogu u kojem govore: Ljiljana Erkić, direktorica „Centra za kulturu“ Semberija i Armin Ćatić, direktor NP Tuzla.

U okviru 15. TKT festa u Tuzli Zagrebački Teatar Exit odigrao je predstavu 'Taximetar', po tekstu istaknutoga slovenskog pisca Gorana Vojnovića, a u režiji Matka Raguža. Ova angažirana komedija nasmijala je publiku, koja je aplauzom ispratila glumce. Opširnije u video prilogu u kojem govore glumci Zijad Gračić i Robert Budak.

U povodu obilježavanja jubileja 60 godina postojanja Srednje muzičke škole u Tuzli, 5. Aprila ove godine u BKC biće održan koncert profesora. Biće to izuzetna prilika, jer je zadnji koncert profesora održan davne 1982. godine.
Opširnije u video prilogu u kojem govori profesorica Zrinka Andrejaš, direktorica „SMŠ“ Tuzla.

Knjigoljupci iz dječjeg književnog kluba “Knjigolina i prijatelji” i ove će godine obilježiti Međunarodni dan dječje knjige na poseban način. Noć se proslavlja širom svijeta tako što djeca provode noć u bibliotekama uz zanimljive sadržaje. Detaljnije o tome u video prilogu govori Jagoda Iličić, književnica.

Stranica 1 od 32

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik