Eldar Hurić

Eldar Hurić

Da bi se ukazalo na zaštitu i značaj jezičke raznolikosti i kulture Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu pri ujedinjenim narodima (UNESCO) je 1999. godine 21. februar proglasio Međunarodnim danom maternjeg jezika.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika učenici JU MS Hemijske škole Tuzla pripremili su polusatnu emisiju o maternjem jeziku za sve slušatelje radija Tuzlanskog kantona.

Emisija možete poslušati u 13:15 sati.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja. U Posavini bez padavina. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i snijegom, a poslije podne prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, poslije podne pojačan sjeverni, a u Hercegovini, umjerena do jaka, bura. Dnevne temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

Na magistralnim putevima Sarajevo-Konjic (Ivan) i Sarajevo-Olovo (Nišići), kao i preko Romanije za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

** Iz MUP-a TK smo saznali da je javrni red i mir narušen pet puta, evidentirano je osam krivična djela. Na cestama se dogodilo devetsaobraćajnih nesreća.

Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima.

** Iz MUP-a TK smo saznali da je javrni red i mir narušen tri puta, evidentirano je sedam krivična djela. Na cestama se dogodilo 10 saobraćajnih nesreća.

Danas u Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni od jutarnjih sati povećanje oblačnosti sa sjevera. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutrnjim satima sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

** Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen dvaput, evidentirano je šest krivičnih djela. Na cestama se dogodilo sedam saobraćajnih nesreća, u kojima je osam osoba povrijeđeno.

** Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen pet puta, zabilježena su četiri krivična djela. Na cestama se dogodilo osam saobraćajnih nesreća, u kojima su četiri osobe povrijeđene.

U okviru plana razmjene iskustava dobre prakse u radu lokalnih zajednica Fondacija tuzlanske zajednice je za aktiviste Mreže aktivnih zajednica organizovala studijsku posjetu slovačkom gradu Zvolenu.

Stranica 1 od 33

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prijava

Korisnik