Pojavila se  nova slikovnica književnice Jagode Iličić . Slikovnica se zove "Ibor u najljepšoj priči o prijateljstvu", a predstavljena je nedavno u  Američkom kutku tuzlanske biblioteke. Da se čitanje isplati primjer je i dječak koji je već tri godine član Dječijeg književnog kluba u tuzlanskoj biblioteci.  Zahvaljujući  tome što voli da čita postao je glavni lik nove slikovnice književnice Jagode Iličić . Slikovnica se zove "Ibor u najljepšoj priči o prijateljstvu". Riječ je o još jednoj u nizu individualiziranih slikovnica koje nastaju u okviru aktivnosti Dječjeg književnog kluba "Knjigolina i prijatelji".
" Zapravo je riječ o projektu koji je reći u nizu i koji opisuje likove koji dolaze i druže se u okviru našeg Dječijeg književnog kluba. Ovakvih slikovnica će biti još, a naš cilj je da djeca  zavole knjige i redovno dolaze u biblioteku", kazala je Jagoda Iličić, književnica.
Osim što je postao glavni lik jedne slikovnice, zavolio čitanje, stalni član Dječijeg čitalačkog kluba u tuzlanskoj biblioteci, naučio je još mnogo toga:
"Naučio sam da treba biti dobar prijatelj, osim toga naučio sam i ja da pišem", kazao je Ibor.
 Na putu da postane glavni junak jedne slikovnice je i Iborov prijatelj Zlatan. Već sad zna dobro da recituje pjesmice. Uz recitovanje, pričanje, veselo druženje i nezaobilazno slađenje evocirane su i ipresije na prvu Knjigosaurijadu koja je sastavni dio Dječijeg književnog kluba.  
"S obzirom da je to prva Knjigosaurijada bilo je odlično. Imali smo 150 učesnika učenika koji su također bili jednim djelom dio Dječijeg književnog kluba. Knjigosaurijada je u potpunosti ispunila naša očekivanja", kazao je Edin Jahić, direktor NUB "Derviš Sušić" Tuzla
Stroga ne čudi što svakog utorka u tuzlansku biblioteku pristižu novi članovi Dječijeg književnog kluba. Svim mališanima koji žele da se druže sa drugarima i knjigama vrata tuzlanske bibioteke su otvorena utorkom od 17 sati.  

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prijava

Korisnik