6q5fbl.jpg Izdavačka kuća "Bosanska riječ" iz Tuzle, u četvrtak, 6.novembra 2014.godine u plavoj sali BKC-a organizuje promociju knjige "Treća životna dob - veliko putovanje", autorice prof. dr. Edine Šarić, profesorice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Prof. Dr. Edina Šarić vanredni profesor na katedri za motoričke poremećaje i kronične bolesti na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, rođena jeu Brčkom od majke hadži Nezire i oca Huse Golać, odrasla u Banovićima, školovana u Tuzli, gdje je stekla obitelj, iznimno je vrijedna i odana svom poslu, brižna majka dva sina: Bakira i Omara, supruga i vrsna domaćica.

I pored silnih obveza profesorica Šarić neprestalno napreduje i traga za novim izazovima zbog čega i jeste jedna od uspješnijih žena suvremenog društva. Mada nije napunila ni četiri desetljeća života već je u više navrata bila kantautorica pri izdavanju nekoliko knjiga na teme: Obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini, zatim Metode edukacije i rehabilitacije i slično, da bi nedavno izdala knjigu zahvaljujući svojim suradnicima pod naslovom: TREĆA ŽIVOTNA DOB-veliko putovanje. 1_125427.jpg

 Cijeli dosadašnji put mog rasta i razvoja protkan je poticajima, potporom, razumijevanjem i ljubavlju većeg broja osoba koje su po kronološkom određenju pripadale ili danas pripadaju trećoj životnoj dobi, kazala je profesorica Šarić.

- Ti svakodnevni darovi ispisali su neprocjenjivo iskustvo koje je zasigurno oplemenilo horizonte mog života i usmjerilo moj stručni i naučni interes ka populaciji osoba treće životne dobi, te je reflektirano na stranicama ove knjige. U ovoj knjizi odslikana su temeljna znanja i spoznaje o procesima starenja, demografskim trendovima starenja, promjenama koje nastaju tijekom starenja, oblicima suvremene društvene brige, te dosadašnjim istraživanjima o povezanosti između određenih biopsihosocijalnih i kulturnih faktora s različitim aspektima zdravlja i funkcioniranja osoba treće životne dobi ? dodala je Šarić.

O knjizi će govoriti doc. dr. Vesna Bratovčić, doc. dr. Fadilj Eminović, hadži šejh Edib Ajni Kravić, urednik Šimo Ešić, kao i autorica dr. sc. Edina Šarić. Promocija počinje u 18 sati.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava

Korisnik