28-_dsc5858.jpg Predstava "Antigona", Dramske sekcije Katoličkog školskog centra "Sveti Franjo" Tuzla, u srijedu otvara sedmi po redu "Repassage fest" koji će se održati u Ubu, Srbija od 5. do 12. novembra.

Festival predstavlja omaž Radomiru Raši Plaoviću i Aleksandru Popoviću, velikanima srpske pozorišne umjetnosti i rođenim Ubljanima. Radi se o jedinstvenom pozorišnom festivalu koji okuplja amaterske glumce i reditelje iz zemalja regiona. Cilj je pokazati da kultura nema granica i da ljudi sa ex yugoslovenskih prostora mogu da žive u miru. Također ciljevi su i povezivanje, razmjena ideja i iskustava između pozorišta i glumaca.

U predstavi "Antigona" igraju: Andrea Lukić, Mario Šaran, Anja Marković, Nikola Andrić, Tarik Atlić, Irina Hajdukov, Ivana Šuster, Amila Sakić, Asja Grabić, Darja Hajdukov, Azra Topčagić, Mateja Tokić. Autorska muzika: Nikolina Tomić. Svjetlo: Denil Babović. Režiju potpisuje Ivana Milosavljević, glumica i profesorica pedagogije i psihologije.
orz9h0.jpg
Učešće na ovom festivalu je još jedno u nizu priznanja za članove Dramske sekcije Katoličkog školskog centra "Sveti Franjo".

- Ova antička drama je obrađena na specifičan način i do sada smo osvojili nekoliko nagrada u BiH. U predstavi su istaknute glasovne sposobnosti učenika, kao i njihova kreativnost u izradi određenih likova. Vođeni originalnom muzikom učenici i pjevaju i plešu i govore antičkim jezikom - kazala je Milosavljević za Tuzlarije i izrazila nadu da će se glumačka ekipa iz Srbije vratiti sa još jednom osvojenom nagradom.

 

 

( poreuzeto sa Tuzlarije : bhstring.net )

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava

Korisnik